Audin RS-mallit saavat Porschen koneen – tehoa on kuitenkin enemmän

Audin tehomalleista vastaava pääinsinööri Stephan Reil kertoi jo viime syksynä, että tulevissa RS 4:ssä ja RS 5:ssä ei enää nähdä nykymalleista tuttua vapariveekasia, vaan Audi siirtyy hyödyntämään Porschen kehittämää moottoria. Kyseessä on uudesta Panamera 4S:stä tuttu 2,9-litrainen tuplaturbo-V6, joka tuottaa Porschen pellin alla 440 hevosvoiman tehon ja 550 newtonin maksimiväännön.

Tämä on tavallaan paluu juurille, koska 2000-luvun alussa valmistetussa ensimmäisessä RS 4:ssä käytettiin myöskin tuplaturbotettua veekuutosta. Motor1-autosivuston lukija oli nyt paikalla Norjassa, jossa Audi-myyjille kerrottiin enemmän rinkulamerkin tulevista sporttimalleista. Hän onnistui saamaan tietoonsa näiden autojen tarkat teholukemat ja valmistuksen aloitusajankohdat.

Ensimmäinen uutinen on se, että RS 5:stä tulee jatkossa tarjolle myös viisiluukkuinen Sportback kaksiovisen coupén rinnalle. Teho-Audeissa on tähän asti ollut 450 heppaa, ja tästä luvusta pidetään jatkossakin kiinni. Potkua on siis 10 heppaa enemmän kuin Panamerassa, ja maksimivääntöä löytyy peräti 600 newtonin verran. Vääntölukema on kasvanut sen verran edeltäjiin verrattuna, että käytännön suorituskyvyn pitäisi olla kertaluokkaa paremmalla tasolla.

Audi Sportin luomusten luvataan pinkaisevan näillä voimavaroilla alle neljässä sekunnissa nollasta sataan, ja huippunopeus on rajoitettu saksalaismerkkien tyyliin 250 km/h:n lukemaan. Huiput voi kuitenkin nostaa 280 km/h:n vauhtiin lisähintaan tarjottavan dynamiikkapaketin myötä. RS5 Coupé on kuulemma jo täysin tuotantovalmis, ja linjat käynnistyvät kesäkuussa. Se saatetaan siis nähdä jo maaliskuussa koristamassa Audin osastoa Geneven autonäyttelyssä.

Farkkukorinen RS 4 Avant on sen sijaan vielä tuotekehityksen loppumetreillä, ja sen tuotanto alkaa joulukuussa. RS 4:n todennäköisin esittelyajankohta on siis syyskuinen Frankfurtin autonäyttely. RS 5 Sportbackin tuotannon aloitusajankohta ei ole sen sijaan vielä selvillä, mutta se seuraa varmasti pian sisarmalliensa perässä.

Lue lisää