Audin kuumat urheiluautouutuudet bongattiin täysin naamioimattomina – katso kuvat

Audi tunnetaan parhaiten bisnesmiesten suosimana premium-merkkinä, mutta myös urheiluautoilla on oma sijansa ingolstadtilaisten mallistossa. Lamborghinin V10-koneisten keskimoottorisporttien kanssa perusrakenteensa jakava R8 on ollut markkinoilla jo kohta kymmenen vuoden ajan, ja auton toinen sukupolvi esiteltiin vuosi sitten. Uutta R8:aa on saanut tähän asti vain V10-koneella varustettuna umpikattoisena coupéna, mutta tähän tulee nyt muutos.

Tuoreesta R8:sta esitellään nimittäin lähiaikoina myös avomallinen Spyder, jollainen oli tarjolla auton edeltäjästäkin. Kaksipaikkaisesta avosta on nähty jo useita salavalokuvia, ja niistä on käynyt ilmi, että peruslinjat eivät juuri muutu edeltäjään verrattuna. Nyt auto onnistuttiin bongaamaan täysin naamioimattomana huoltoaseman pihalla Etelä-Espanjan Granadassa, jossa uudesta R8 Spyderista oltiin ilmeisesti ottamassa mainoskuvia.

Audi_4

Onnekkaan amatöörikuvaajan linssiin eksynyt auto on keltainen V10 Spyder mustalla rättikatolla ja samanvärisillä vanteilla varustettuna. Auton muotoilussa ei ole juuri mitään yllätyksiä, vaan lähes kaikki linjat ovat tuttuja joko vastaavasta umpimallista tai Spyderin edeltäjästä. Uuteen avoversioon on saatu sentään ujutettua pari uutta piirrettä, joista toinen on takavalojen välissä oleva musta ilmanpoistoritilä. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että se ei oikein sovi yhteen takavalojen muotojen kanssa. Lisäksi avon kyljissä on nyt esimerkiksi hiilikuituisina saatavat kontrastipalat, jotka nähtiin R8:n ensimmäisen sukupolven osalta ainoastaan coupéssa.

Uutta R8 Spyderia saa aluksi pelkästään vapari-V10:llä, mutta tuplaturbo-V6 täydentää valikoimaa myöhemmin alaspäin. Tällöin auto kilpailee suorituskyvyltään mm. TT RS:n kanssa, joka nähtiin myöskin ilman minkäänlaista naamiointiteippiä saman espanjalaisen huoltoaseman pihalla. TT:n huippumalli esitellään todennäköisesti ensi kuun aikana, ja myyntiin se saadaan kesän kuluessa. Autoa vauhdittaa jo edeltäjämallista ja RS 3:sta tuttu turboviitonen, joka tuottaa uudessa TT RS:ssä noin 380 heppaa. Espanjassa bongattiin punainen coupé-versio, mutta tarjolle tulee myös vastaava roadster-malli.

Audi

Suosittelemme

Uusi TT RS on kuin hieman hillitympi versio Audin taannoisesta TT clubsport quattro -konseptiautosta. Maski quattro-teksteineen vaikuttaa varsin kolmiulotteiselta, ja etu- sekä takahelmassa on RS-malleille tyypilliset alumiinitehosteet. Perästä auton erottaa kahdesta isosta putkenpäästä, ja TT RS saa myös kunnian olla ensimmäinen tuotanto-Audi, jossa nähdään innovatiiviset OLED-takavalot. Jäämme odottelemaan, milloin Audin uutuuskaksikko julkistetaan virallisesti, mutta salaisuuden verho on raotettu hyvin pitkälle jo nyt.

Audi_2

LähdeAuto Bild

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat