MAINOS: FOSTO

Audi toi sähkö-SUV:nsa päivitetyn prototyypin julkisuuteen – e-tronin facelift on kohta täällä

Audin täyssähköinen e-tron-katumaasturi kuuluu nykyisten sähköautojen nestoreihin, koska se esiteltiin jo neljä vuotta sitten. Niinpä aika on pian kypsä faceliftille, josta Audi antoi jo virallista esimakua.

Ingolstadtin rinkulamerkki paljasti e-tronin päivitetyn version prototyypin E-Cannonball-nimisessä tapahtumassa, joka järjestettiin Saksan Hampurissa. Auton pinnassa oleva kirjava mainosteippaus ei enää peitä mitään yksityiskohtia, joten faceliftin mukanaan tuomat muutokset käyvät jo hyvin ilmi.

Päivityksiin kuuluu esimerkiksi entistä erottuvammalla verkkokuviolla varustettu maski, jota reunustavat uusiksi laitetut etuvalot. Niissä on Audin mukaan uusia valoinnovaatioita, vaikka umpioiden perusmuoto on täysin ennallaan. Myös etupuskurin linjoja on hienosäädetty. Ne yhdistelevät nykyisestä perusmallista ja sporttisemmasta S line -versiosta tuttuja elementtejä. Helpoiten uuden puskurin huomaa entistä erottuvammista ”ilmaverhoista”, joissa on jopa sporttisen näköiset reunukset.

Myös takapuskuri diffuusoreineen on laitettu uusiksi, ja takavaloissa on tuoretta ledigrafiikkaa. Audi ei ole vielä kertonut tarkempia tietoja prototyypistä tai tulevasta faceliftistä, mutta auton nimi saattaa muuttua Q8 e-troniksi mallistohierarkian selkeyttämiseksi. Lisäksi sähköinen crossover saa todennäköisesti entistä taloudellisempia moottoreita, tehokkaamman energian talteenoton sekä päivitettyjä akkupaketteja.

Suosittelemme

Niiden myötä WLTP-standardin mukaan mitattu toimintamatka saattaa parhaimmillaan nousta jopa lähelle 600 kilometriä. Tällä hetkellä 95 kWh:n akulla varustetulla 55-versiolla pääsee parhaimmillaan noin 400 kilometriä yhdellä latauksella. Nykymallin huipputeho on Boost-toimintoa käytettäessä enimmillään 408 hevosvoimaa, joten tähänkin lukemaan odotetaan kohennusta faceliftin myötä.

-- MAINOS --
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.