Audi toi sähkö-SUV:nsa päivitetyn prototyypin julkisuuteen – e-tronin facelift on kohta täällä

Audin täyssähköinen e-tron-katumaasturi kuuluu nykyisten sähköautojen nestoreihin, koska se esiteltiin jo neljä vuotta sitten. Niinpä aika on pian kypsä faceliftille, josta Audi antoi jo virallista esimakua.

Ingolstadtin rinkulamerkki paljasti e-tronin päivitetyn version prototyypin E-Cannonball-nimisessä tapahtumassa, joka järjestettiin Saksan Hampurissa. Auton pinnassa oleva kirjava mainosteippaus ei enää peitä mitään yksityiskohtia, joten faceliftin mukanaan tuomat muutokset käyvät jo hyvin ilmi.

Päivityksiin kuuluu esimerkiksi entistä erottuvammalla verkkokuviolla varustettu maski, jota reunustavat uusiksi laitetut etuvalot. Niissä on Audin mukaan uusia valoinnovaatioita, vaikka umpioiden perusmuoto on täysin ennallaan. Myös etupuskurin linjoja on hienosäädetty. Ne yhdistelevät nykyisestä perusmallista ja sporttisemmasta S line -versiosta tuttuja elementtejä. Helpoiten uuden puskurin huomaa entistä erottuvammista ”ilmaverhoista”, joissa on jopa sporttisen näköiset reunukset.

Myös takapuskuri diffuusoreineen on laitettu uusiksi, ja takavaloissa on tuoretta ledigrafiikkaa. Audi ei ole vielä kertonut tarkempia tietoja prototyypistä tai tulevasta faceliftistä, mutta auton nimi saattaa muuttua Q8 e-troniksi mallistohierarkian selkeyttämiseksi. Lisäksi sähköinen crossover saa todennäköisesti entistä taloudellisempia moottoreita, tehokkaamman energian talteenoton sekä päivitettyjä akkupaketteja.

Suosittelemme

Niiden myötä WLTP-standardin mukaan mitattu toimintamatka saattaa parhaimmillaan nousta jopa lähelle 600 kilometriä. Tällä hetkellä 95 kWh:n akulla varustetulla 55-versiolla pääsee parhaimmillaan noin 400 kilometriä yhdellä latauksella. Nykymallin huipputeho on Boost-toimintoa käytettäessä enimmillään 408 hevosvoimaa, joten tähänkin lukemaan odotetaan kohennusta faceliftin myötä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat