Audi Sport GmbH täyttää 40 vuotta – synttärijuhlat vietetään Nürburgringillä

Aiemmin Quattro GmbH:na tunnettu Audin sporttidivisioona on totellut jo muutaman vuoden ajan loogisempaa Audi Sport GmbH -nimeä. Vaikka esimerkiksi ensimmäinen RS-malli lanseerattiin markkinoille vasta 1990-luvun puolessavälissä, rinkulamerkin sporttiosaston taival alkoi jo vuonna 1983.

Audi Sport viettää siis tänä vuonna nelikymppisiään. Juhlallisuudet polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna Saksan Nürburgringillä, jossa ajetaan tänäkin vuonna perinteinen 24 tunnin kisa. Lähes tarunhohtoiseen maineeseen kohonnut koitos sopii hyvin Audi Sportin 40-vuotisjuhlien pitopaikaksi, koska Ingolstadtin merkki on napannut sieltäkin lukuisia ykköstiloja. Lisäksi niitä on tullut esimerkiksi DTM:stä, urheiluautojen kestävyyskisoista Le Mansia myöten sekä tietysti rallin MM-sarjasta, josta Quattron tarina sai alkunsa.

Kuva: Audi

Audi on lisäksi toiminut Nürburgringin virallisena kisakumppanina vuodesta 2002 lähtien, ja tähän rooliin on kuulunut myös autojen toimittaminen kilpailujen järjestäjien käyttöön. Ingolstadtin merkki kertoo lisäksi olevansa GT3-aikakauden menestyksekkäin valmistaja Ringillä kuuden kokonaiskilpailun voiton ja kolmen luokkavoiton myötä. Ja totta kai myös Audi testaa katuautojaan Nürburgringin rankoissa olosuhteissa ennen niiden lanseeraamista markkinoille.

Tulevana viikonloppuna nähdään Audi Sportin eri mallien paraati radalla ennen kuin itse kilpurit lähetetään matkaan. Kisaan osallistuu puolestaan neljä Audi R8 LMS:ää, jotka puetaan retroteemaiseen väritykseen Audi Sportin merkkipaalun kunniaksi. Yhden auton kuskikaarti koostuu entisistä DTM-mestareista, ja tämän kilpurin väritys on napattu DTM-sarjassa kaudella 1992 kilpailleesta V8 Quattrosta.

Kuva: Audi

Lisäksi radan ulkopuolella on näytillä monia Audi Sportin autoja, joiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi ensimmäisen sukupolven R8 ja RS 4 Avant sekä nykymalliset R8 GT ja RS 4 Avant Competition. Väkeä vetää puoleensa varmasti myös legendaarisen S1:n täyssähköinen S1 Hoonitron -uudelleentulkinta, joka tuli kuuluisaksi edesmenneen Ken Blockin “Electrikhana”-videolta.

Kuva: Audi

Nürburgringin kisan jälkeen Audi Sportin juhlallisuudet jatkuvat Neckarsulmin pääkonttorilla 14.6. järjestettävän tilaisuuden merkeissä, ja tasan neljä kuukautta myöhemmin lokakuussa on vielä vuorossa 40 vuoden taivalta juhlistava oma näyttelynsä. Katuautoja Audi Sport on muuten ehtinyt tehdä historiansa aikana yli 250 000.

Kuva: Audi
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat