Audi lanseeraa aloitustason sähköauton vuonna 2027 – mallista tulee todennäköisesti A3:n ja Q3:n sekoitus

Audin piti seurata konsernin emomerkki Volkswagenia ja muuttaa A3 sisarmalli Golfin tavoin täyssähköiseksi seuraavasta sukupolvesta alkaen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Ingolstadtin rinkulamerkin tuleva aloitustason sähköauto onkin jonkinlainen sekoitus A3:a ja Q3:a.

Tämä ei ole sinänsä mikään ihme, koska crossoverien suosio ei näytä laantumisen merkkejä. Audin suunnitelmien mukaan merkin mallistoon pitäisi kuulua 20 täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä, ja seuraavasta vuodesta alkaen tarkoituksena on lanseerata markkinoille pelkästään sähköautoja. Merkin toimitusjohtaja Gernot Döllnerin mukaan uusi aloitusmalli saadaan kehitettyä vain kolmeen vuoteen tiivistetyssä aikataulussa, ja auton pitäisi asettua Audin mallistossa nykyisen Q4 e-tronin alapuolelle.

Kuva: Audi

Tämän aikataulun mukaisesti uutuus pitäisi saada markkinoille vuodeksi 2027, mutta lopullista päätöstä autossa käytettävästä perusrakenteesta ei ole vielä tehty. Audin entinen tekniikkapomo Oliver Hoffman antoi aiemmin ymmärtää, että aloitustason sähköauto voitaisiin tehdä Audin oman PPE-rakenteen sijasta sähkö-Volkkareissa ja Audi Q4 e-tronissa tälläkin hetkellä hyödynnettävän MEB:n varaan. Gernot Döllner kertoi kuitenkin nyt, että asia odottelee vielä ratkaisua.

Audin kotikonnuilla Ingolstadtissa valmistettavasta uutuudesta tulee pienempi ja halvempi kuin merkin nykyisistä sähköautoista, mutta kyseessä ei ole kuitenkaan mikään A1:n korvike. Sähköuutuudesta ei kuulemma tule neljän metrin mittaista autoa, eli A1 tai Q2 eivät ole saamassa siitä suoraa seuraajaa. Auto asettuu sen sijaan Q4:n alapuolelle, eli koon puolesta kyseessä on melko pitkälti kompaktiautojen segmentti johon nykyinen A3 kuuluu.

Kuva: Audi

Uutuus toimisi siis täyssähköisen ajan crossover-henkisenä korvikkeena A3:lle, mutta mallinumero saattaa silti olla numeroa pienempi. Audin uuden logiikan mukaan parilliset mallinumerot varataan sähköautoille ja parittomat mallistoon vielä jääville polttomoottorimalleille, joten sähköinen aloitusmalli saattaa saada nykyisestä pikku-crossoverista tutun Q2-mallimerkinnän. Jatkossa autojen sekoittumista keskenään ei tarvitse kuitenkaan pelätä, koska Audi on jo vahvistanut että nykymallinen Q2 ei ole saamassa toista sukupolvea.

Kuva: Audi
LähdeCarscoops

Lue lisää