Audi laittaa nimeämislogiikkansa uusiksi – A4:n seuraajasta tulee A5

Audi siirtyi muutama vuosi sitten erikoisiin numerosarjoihin klassisten iskutilavuuslukemien sijasta kertomaan pellin alla piilevästä tekniikasta. Tämän myötä ennakoitiin malliston sähköistymistä, ja nyt itse autojenkin nimeämislogiikka laitetaan uusiksi.

Sähköistyminen on tämänkin muutoksen taustalla. Jatkossa Audin polttomoottorimallit tunnistaa parittomista numeroista, kun taas parilliset luvut varataan sähköautoja varten. Muutos näkyy todennäköisesti ensimmäisenä pikapuoliin esiteltävässä nykyisen A4:n seuraajassa, josta tuleekin A5. Avant-farmari jatkaa mallistossa, mutta A4:n sedan korvataan luiskaperäisellä Sportbackilla. Tämän myötä nykyinen A5-mallisto siirtynee historian lehdille kaksiovisen coupén ja avon osalta, mutta viisiovinen Sportback saa jatkoa ja korvaa samalla porrasperäisen A4:n.

Kuva: Audi

Audin mallistossa on kuitenkin jatkossakin A4, mutta se on aivan uusi sähköauto. Polttomoottoriautojen puolella lähitulevaisuudessa vuorossa on uuden A5-malliston lisäksi nykyisen A6:n facelift, jolloin porrasperän ja Avant-farkun nimi muuttuu luultavasti A7:ksi. Todennäköisesti myös nykyinen A7 jatkaa valikoimassa, mutta sen erottaa muista korimalleista Sportback-lisänimestä.

Seuraava A6 on puolestaan uusi sähköauto, jonka pohjalta kehitetään jopa leveämmillä lokasuojilla varustettu täyssähköinen RS 6 -sporttifarkku. Uuden logiikan perusteella polttomoottorilla ryyditetty RS 6 Avant muuttuisi coupé-korisen sisarmallin tavoin RS 7:ksi, mutta tämä jää vielä nähtäväksi. Audin sportti- ja coupé-mallien nimeämislogiikasta on luvattu muutenkin kertoa vielä myöhemmin, mutta sähköautojen osalta on jo toinenkin seikka selvillä parillisten numeroiden lisäksi.

Kuva: Audi

Ingolstadtin rinkulamerkki ei aio nimittäin luopua niissä käytetystä e-tron-lisänimestä, vaikka voimanlähteen tyyppi käy tulevaisuudessa ilmi jo mallimerkinnän numerosta. Asiakkaat ymmärtävät kuulemma e-tronin tarkoittavan täyssähköistä voimanlähdettä, joten tästä pidetään kiinni jatkossakin. E-tron oli myös Audin ensimmäisen modernin sähköauton mallinimi, mutta se vaihtui äskettäisessä faceliftissä Q8 e-troniksi ennakoimaan jo tulevaa.

LähdeCarscoops

Lue lisää