Audi julkisti yhdessä Fanticin kanssa tehdyn sähköisen maastopyörän

Pitkästi nimetty sähköpyörä luottaa italialaisen sähköpyörävalmistajan tekniikkaan.

Kuva: Audi.

Audin uusi sähköinen maastopyörä on vapaasti suomentaen nimetty ”Fanticin moottoroimaksi Audin sähkömaastopyöräksi” (The Audi electric mountain bike powered by Fantic), ja se maksaa noin 10 000 euroa. Pyörä on Audi RS Q e-tron Dakar -kisa-auton inspiroima, joten kaksipyöräinen munamankeli saattaa olla hintansa arvoinen.

Monet autonvalmistajat ovat juuri nyt kiinnostuneita sähköpyöristä. GMC julkaisi viime vuonna yhden, joka rinnastettiin Hummerin EV-malliin, kun taas Polestar on ilmoittanut työskentelevänsä sähköpyörien parissa Allebiken kanssa, ja Porschellakin on jo pari omaa pyörää saatavilla. Niinpä omana markkinointikikkanaan Audi tekee yhteistyötä italialaisen sähköpyörävalmistaja Fanticin kanssa.

Kuva: Audi.

Tuloksena on edellä mainittu “Fanticin moottoroima Audin sähkömaastopyörä”. Sen voimanlähteenä on Fanticin Brose S-MAG 250 watin sähkömoottori, jonka vääntömomentti on polkupyörälle huimat 90 Nm. Se saa virtansa 36 voltin 720 Wh -akusta, jonka tarjoilema voima välittyy luonnollisesti vain takapyörään.

Runko on pääosin alumiinia hiilikuidusta valmistetuilla istuintuilla. Pyörässä on käytetty Sram GX Eagle -komponentteja, vanteet ovat mallia Mavic E-DEEMAX tubeless ja renkaat ovat Vittorian valmistamat. Pyörän edestä löytyy 29-tuuman rengas, kun taas taakse on löytänyt tiensä 27,5-tuuman rengas. Audi kehuu, että pyörä on kotonaan erilaisissa maastoissa, mutta loistaa erityisesti alamäissä. Jousituksen 180 mm liikeradalla sitä ei ole vaikea uskoa.

Mainittakoon lopuksi, että Audin sähköpyörän tekniset tiedot ovat hyvin samansuuntaisia Fanticin oman XEF 1.9 Factory -sähköpyörän teknisten ominaisuuksien kanssa. Sen lähtöhinta on jonkin verran Audin pyörää halvempi, joten ostajan on syytä varautua maksamaan autonvalmistajan nimen käytöstä ekstraa.

Kuva: Audi.
Kuva: Audi.
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat