Audi julkaisi tiiserikuvan Q8:n faceliftistä – hillitysti uudistunut SUV debytoi syyskuun alussa

Audin katumaasturivalikoiman huipulla keikkuva Q8 on ehtinyt jo viiden vuoden ikään, vaikka auto vaikuttaa edelleen varsin tuoreelta. Ehkäpä juuri tästä syystä odotettavissa ei ole kuin pieniä muutoksia, kun faceliftattu Q8 debytoi muutaman viikon päästä.

Audi julkaisi nyt ensimmäisen tiiserikuvan katumaasturilippulaivansa faceliftistä ja kertoi samalla, että auto tuodaan koko komeudessaan julkisuuteen 5.9. Samana päivänä ovensa aukaisee Münchenissä järjestettävä IAA Mobility -näyttely, joten esittelypaikka on helppo päätellä. Tiiserikuvana toimivassa luonnospiirroksessa näkyy vasta Q8:n takapää, jossa ei pikavilkaisulla näy suurempia muutoksia nykyversioon verrattuna. Audi lupaakin, että lievästi coupé-henkinen SUV pysyy hyvin tunnistettavana jatkossakin.

Ingolstadtin rinkulamerkin mukaan Q8:n valot sekä edessä että takana saavat tuoretta muotoilua ja toiminnallisuuksia, minkä erottaa tiiserikuvastakin tarkemmin katsomalla. Takavalojen grafiikka on laitettu uusiksi, mutta itse umpioiden muoto ei muutu ja ne on jatkossakin yhdistetty toisiinsa koko perän halkaisevan ledinauhan myötä.

Lisäksi Audi lupasi lisää yksilöintimahdollisuuksia, mikä tarkoittanee käytännössä uusia ulkovärejä, vannemalleja sekä sisustan verhoiluvaihtoehtoja. Faceliftattu Q8 on vangittu jo aiemmin salavalokuvaajien linsseille, ja näidenkään kuvien perusteella tulossa ei ole radikaaleja muutoksia. Valoumpioiden lisäksi hienosäätöä harrastetaan maskissa ja puskurien ilmanottoaukoissa, joiden tyyli on jatkossa lähempänä samalla mallinumerolla myytävää täyssähköistä Q8 e-tronia. Se on kuitenkin aivan eri auto, eli aiemman e-tronin facelift-versio.

Faceliftattu polttomoottori-SUV saanee myös muista uusimmista Audeista tuttuja teknisiä jippoja, jotka auttavat pitämään Q8:n tuoreena esimerkiksi BMW X6:n, Mercedes-Benz GLE Coupén, Porsche Cayenne Coupén ja Range Rover Sportin kaltaisia kilpailijoita vastaan. Q8:n moottorivalikoimaan ei ole tiedossa suuria muutoksia, mutta pienemmillä viilauksilla tavoitellaan varmasti pienempiä päästöjä ja kulutuslukemia.

Mallistossa jatkaa myös vähemmän ekohenkinen malli, eli tätä nykyä 600-heppaisella tuplaturbokasilla ryyditetty RS Q8. Huhujen mukaan faceliftatun Q8:n elinkaari on jäämässä varsin lyhyeksi, koska täysin uutta seuraajaa odotellaan jo vuonna 2026. Toisen sukupolven Q8 jää ilmeisesti Audin viimeiseksi uudeksi polttomoottorimalliksi.

Kuva: Audi
LähdeCarscoops

Lue lisää