Astetta arvokkaampi ranta-auto – Morgan Plus Four Spiaggina jää vain yksittäiskappaleeksi

Takavuosina nähtiin esimerkiksi Fiatin pikkuautojen pohjalta tehtyjä korituolisia ranta-autoja, joilla Gianni Agnellin kaltaiset playboyt hurmasivat seuralaisensa jet-setin suosimissa rantakohteissa. Nyt perinteikäs brittivalmistaja Morgan esitteli tulkintansa samasta aiheesta.

Morgan Plus Fourin pohjalta tehty luomus on saanut italialaisen Spiaggina-lisänimen edellä mainittujen Fiatien tavoin. Se tarkoittaa vapaasti käännettynä ranta-autoa, jollainen Morganista on syntynyt täysin käsityönä. Potentiaalisten asiakkaiden ei kuitenkaan kannata innostua autosta liikaa, koska Plus Four Spiaggina jää ainoastaan yksittäiskappaleeksi.

Kuva: Morgan

Auto on kuulemma tehty maineikkaalle Morgan-keräilijälle, jonka henkilöllisyyttä ei kuitenkaan paljasteta. Plus Four Spiaggina on valmistettu Morganin teräskehikkoisen korirakenteen pohjalta, joka vaati kuitenkin monia muutoksia asiakkaan erityislaatuisten toiveiden vuoksi. Ulospäin erottuvin piirre on alumiinista käsin naputeltu ”katos”, joka aukeaa kuin lokinsiipiovet. ”Siivet” avattuna erottuu myös sisäkaton verhoilu, joka on ommeltu panamakudosnahasta.

Kuva: Morgan

Samaa nahkaa on käytetty istuimissakin ja muualla sisustassa. Inspiraatio erikoiseen nahkaan on saatu vanhojen Spiaggina-mallien korituoleista. Morganin sisätiloissa on hyödynnetty myös reilusti tiikkipuuta nahan kaverina. Autosta löytyvät Plus Four -mallimerkinnän mukaisesti takapenkitkin, joiden selkänojat saa kaadettua alas. Tällöin peräosaan syntyy korkilla päällystetty tavaratila, jonne rantavarusteet voi tyylikkäästi sovittaa.

Kuva: Morgan

Morgan sai tämän yksittäiskappaleen valmiiksi jo viime vuoden puolella, mutta se tuotiin julkisuuteen vasta nyt. Brittifirma on vasta päivittänyt Plus Fourin vuodelle 2023, ja Morganin mittapuulla voidaan puhua jo merkittävistä muutoksista. Vahvasti vintage-henkisessä autossa on nyt alumiinista super formed -menetelmällä valmistettu kojelauta, lisävarusteinen mukiteline sekä Sennheiserin äänentoistojärjestelmä. Lisäksi Plus Four sai mm. päivitetyt iskunvaimentimet ja jousituksen puslat, ajovakaudenhallintajärjestelmän, turvatyynyt ja jopa hansikaslokeron.

Britit eivät ole antaneet lisätietoja Spiagginan voimanlähteestä, joten se lienee sama kuin muissa Plus Foureissa. Morgan käyttää nykyään BMW:ltä ostettua kaksilitraista turbonelosta, jonka tuottamat 258 heppaa kiidättävät perinnesportin noin viidessä sekunnissa nollasta sataan. Spiagginan lisäksi Morgan esitteli viime marraskuussa myöskin yksittäiskappaleena syntyneen kolmipyöräisen Super 3:n, joten vastaavia uniikkiyksilöitä lienee odotettavissa jatkossakin.

Kuva: Morgan

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat