Ari 902 on piskuinen tavarankuljetukseen tehty sähköpakettiauto euroopalaisille

Tämän pienen saksalaisen sähköauton tavaratila on peräti 766 litraa.

Kuva: Ari Motors.

Nykyaikaiset autot tuntuvat jatkuvasti kasvavan möhkälemäisiin mittoihin edellisiin sukupolviin verrattuna. Tämä ei ole kuitenkaan koko totuus asiasta, ja siitä täydellinen esimerkki on Ari Motorsin valmistama 902-malli, joka on pikkuruinen sähköpakettiauto eurooppalaisille. Pienestä koostaa huolimatta se on tarkoitettu kevyeen rahtikuljetukseen kaupunkiympäristössä.

Kuva: Ari Motors.

Ari 902 näyttää edestä hieman uudelta Hyundai Konalta täysleveällä valopalkillaan, kun taas takaosa muistuttaa jossain määrin Smart #1:tä erottuvilla takavaloillaan. Ihmisten huomion varastaa kuitenkin ajoneuvon koko, joka saa vanhan kunnon Datsun 100A:nkin jälleen tuntumaan kokonsa puolesta modernilta.

Ari on nimittäin vain 2,95 metriä pitkä, 1,50 metriä leveä ja 1,5 metriä korkea, mikä on noin 80 prosenttia pienenä sporttina tunnetun Mazda MX5:n koosta. 766 litran tavaratilan ansiosta siihen mahtuu kuitenkin huomattavasti enemmän kuin tähän japanilaiseen urheilumalliin. Teknisesti ottaen kyseessä onkin pieni pakettiauto, vaikka siinä onkin silti vain suunnilleen yhtä paljon tavaratilaa kuin Toyota Corolla Crossissa istuimien ollessa paikoillaan. Lisäksi 902:n hyötykuorma on vain 190 kilogrammaa.

Mitä tulee voimansiirtoon, pieni sähköpaku tuottaa ainoastaan vaivaiset 20 heppaa tehoa, ja sen huippunopeus on 90 km/t. Tästäkin huolimatta se voi kulkea 110-200 km täydellä latauksella, mikä on itse asiassa enemmän kuin paljon suuremmalla Mazda MX-30:lla . 902:n hinta alkaa Pure-perusmallin 13 990 eurosta, ja ulottuu varustellumman Comfort-mallin reiluun 16 000 euroon.

Kuva: Ari Motors.

Vaikka Ari 902 ei varmasti ole kaikkien makuun, niin pienikokoisessa ajoneuvossa on kiistatta myös puolensa. Kaikissa malleissa on lisäksi vakiona digitaalinen mittaristo, Bluetooth-ääni ja peruutuskamera, joten autoon käytetyllä rahasummalla saa hyvin vastinetta rahalle. Jos valitsee vielä Cargo-varustetason. saadaan takakonttiin kiinnityspisteitä, ja vakiovarusteiden lista kasvaa ilmastointilaitteella ja ohjaustehostimella.

Suosittelemme

Comfort-mallissa saa puolestaan sisään vedettävän tavaratilan kannen, sumuvalot ja kuljettajaa avustavat järjestelmät, kuten liikennemerkkien tunnistuksen ja kaistanpitoavustimen. Autoon voi myös ruksia kattotelineen, aurinkopaneelin ja jopa lasinen avattava katto on lisävarusteiden listalla.

Kuva: Ari Motors.
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat