Amerikkalaiset jäävät nuolemaan näppejään Volkkarin sähkö-hatchbackin suhteen

Toissasyksynä julkisuuteen tullut VW-konsernin päästöskandaali johtaa melkoiseen vallankumoukseen myös Volkswagenin mallistossa. Saksalaiset satsaavat ennennäkemättömällä innolla täysin omaleimaisiin sähköautoihin jo tällä hetkellä tarjolla olevien hybridien lisäksi. Ensimmäiseksi uuden ajan sähkö-Volkkariksi asettuu I.D.-niminen hatchback, jonka vaikutusta merkkinsä historiaan on ehditty jo vertaamaan Kuplan ja ensimmäisen sukupolven Golfin merkitykseen.

I.D. tulee ensimmäisillä markkinoilla tarjolle vuonna 2020, mutta Atlantin toisella puolella sitä ei nähdä ainakaan alkuvaiheessa. Hatchback on Jenkeissä sen verran epäsuosittu korimalli, että upouuden sähköautomalliston lanseeraaminen sen avulla olisi tuhoon tuomittu yritys. Sen sijaan amerikkalaisasiakkaat pääsevät nauttimaan tuoreeltaan I.D. Crozz -nimisestä sähkö-crossoverista.

Se esitellään jo pian tavallisen I.D:n jälkeen, eli vuoden 2020 lopulla tai alkuvuodesta 2021. I.D. Crozz pääsee sammuttamaan jenkkien loppumatonta janoa crossoverien suhteen, ja sillä on myös melkoinen kilpailuetu puolellaan. Volkkarin sähköinen uutuus kuuluu nimittäin harvalukuisten sähköautojen joukkoon tämän kategorian autojen keskuudessa.

Suosittelemme

VW on esitellyt jo konseptin kolmannestakin I.D:stä. Tämänvuotisessa Detroitin autonäyttelyssä paljastettu I.D. Buzz -niminen tutkielma enteili klassisen hippibussin paluuta sähkömoottorin voimin, ja auto on saanut kovasti positiivista palautetta niin potentiaalisilta asiakkailta kuin lehdistöltäkin. Volkkari on esitellyt aiemminkin retrotyylisiä konsepteja klassisesta bussista, mutta yksikään niistä ei ole päässyt tuotantoon. I.D. Buzzistakaan ei ole tehty vielä valmistamispäätöstä, mutta sen mahdollisuudet ovat varsin hyvät.

Autoa varten ei tarvitse nimittäin luoda omaa pohjalevyä, vaan se voidaan tehdä sähköautoja silmälläpitäen kehitetyn MEB-perusrakenteen varaan muiden I.D.-mallien tavoin. MEB skaalautuu moneen eri käyttöön, joten sen varaan voidaan tehdä jopa amerikkalaisten makuun osuva tarpeeksi suuri tilamalli. I.D. Buzzissa olisi myös huima potentiaali kulttiautoksi Amerikassa, koska klassisesta bussista tuli hippiliikkeen tunnusmerkki juuri Atlantin toisella puolella. Sähköbussin kehittäminen tuotantokuntoon vie kuitenkin sen verran pitkään, että autoa ei kannata odottaa myyntiin ennen vuotta 2025.

LähdeAutoblog

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat