Amerikan Mondeon poliisiversio on hybridi – pelkällä sähköllä pääsee lähes satasta

Jenkkipoliisit ajoivat vuosikymmeniä isoilla takavetoisilla sedaneilla, joiden pellin alla murisi perinteinen bensaveekasi. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet Atlantin toisellakin puolella, ja poliisiautojen joukossa on nähty viime aikoina myös V6:lla varustettuja etuvetoautoja. Yksi niistä on Ford Taurukseen pohjautuva Police Interceptor, joka hörppii virallisten mittausten mukaan vajaat 16 litraa satasella.

Taloudellisuus ei ole siis vieläkään kovin kummoisella tasolla, mutta tähän on nyt luvassa parannusta. Ford esitteli nimittäin Mondeon jenkkiversioon, eli Fusioniin pohjautuvan poliisiauton, joka on pykälää pienempi kuin Taurus. Suurempi säästö saadaan kuitenkin siitä, että uusi poliisiauto on hybridi, mikä on lähes vallankumouksellista perinteisiin työntötankokaseihin verrattuna. Police Responder Hybrid Sedaniksi nimetty auto kuluttaakin vain 7,4 litraa satasella, mikä on jo hyvää eurotasoa.

Kaksilitraisella bensanelosella ja sähkömoottorilla varustettu poliisiauto on lisäksi paljon taloudellisempi tyhjäkäynnillä. Fordin litiumioniakut minimoivat bensakoneen käyntiajan, jolloin tunnissa pitäisi säästyä litran verran menovettä. Tämä voi kuulostaa mitättömältä määrältä, mutta ovaalimerkki on laskenut, että autoa kohti säästöä pitäisi tulla vuosittain lähes 4000 dollaria vanhaan Police Interceptoriin verrattuna.

Jenkeissä on nähty aiemminkin hybridipoliisiautoja, mutta uusi Police Responder on lajinsa ensimmäinen siinä suhteessa, että se soveltuu myös takaa-ajoihin kovillakin nopeuksilla. Lisäksi autolla pitäisi päästä erilaisten esteiden, kuten veden valtaamien risteysten läpi. Voimalinjaakin on peukaloitu sen verran, että Ford kulkee pelkällä sähköllä lähes satasen nopeutta. Lisävauhtia kaivattaessa tarjolle tulee erityinen suorituskykymoodi, jolloin poltto- ja sähkömoottorin kaikki voima valjastetaan hyötykäyttöön.

Suosittelemme

Ensimmäiset poliisilaitokset pääsevät tilaamaan auton tämän kevään aikana, ja toimitukset alkavat kesällä. Milloinkahan nähdään ensimmäinen jenkkileffa, jossa rosvoja ajetaan takaa hybridivoimin?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat