American Car Show -juhlanäyttely avasi ovensa pääsiäisviikonlopuksi

Legendaarinen American Car Show viettää 40-vuotisjuhliaan ja avaa ovensa perinteisesti pääsiäisen ajaksi Helsingin Messukeskuksessa.

Autonäyttely on 1972 perustetun Finnish Hot Rod Association ry:n (FHRA) järjestämä ja ensimmäinen ACS järjestettiin Tikkurilan Jäähallissa toukokuussa vuonna 1978. Tänä vuonna näyttelyssä nähdään perinteisesti tyylikkäitä harrasteautoja, joiden alkuperä painottuu Ameriikan mantereelle, mutta mukana on myös klassikkoja muilta mantereilta.

Näyttelyssä nähdään myös erilaisia teemoja ja yksi mielenkiintoisimmista on elokuva-autot. Mukana on mm. punavalkoinen Cadillac Eldorado vuodelta 1974 (artikkelikuva), joka on nähty elokuvissa Menolippu Mombasaan ja Tupla-Uuno.

Brittiläistä syntyperää oleva MGA Mk II vm. 1962 on nähty Pertti ‘Spede’ Pasasen elokuvassa X-paroni. Klassikko on erinomaisessa kunnossa ja sitä kelpaa ihastella pidempäänkin.

Elokuvasta X-paroni tuttu brittiklassikko, Speden MGA MkII 1962

American Car Show -näyttelyn yhteydessä pidetään myös huutokauppa, jossa autot pääsevät vaihtamaa omistajaa. Mukana on myös julkkisten autoja, kuten alla oleva Remun Lincoln Town Car.

Remu Aaltosen Lincoln Town Car 4.6L V8

Näyttely ei olisi itsensä ilman todellisia jenkkiautojen helmiä ja niitähän riittää. Tässä yksi poiminta: Wisa Majamaan Chevrolet Corvette 2d convertible vuodelta 1962. Täydellisempikuntoista -62 Corvettea saa hakea. Upean kaunis klassikko!

Suosittelemme

American Car Shown yhteydessä on myös Tuning Car Show, MC Heaven ja Motorsport, joten silmänruokaa löytyy myös tuning-autoista, moottoripyöristä ja autourheilusta kiinnostuneille. Motorsport-osasto on toteutettu yhdessä Finnish Hot Rod Association FHRA, AKK Motorsport ja Suomen Moottoriliitto SML:n kanssa. Isännille löytyy lisää katsottavaa sunnuntaina, jolloin näyttelyssä kruunataan Miss Hot Rod 2017. Kilpailijoihin voi tutustua tarkemmin klikkaamalla tästä.

40th Anniversary American Car Show, Tuning Car Show, MC Heaven & Motorsport 2017 on avoinna perjantaista-sunnuntaihin (14.-16.4.) klo 10.00 – 18.00

Viime vuoden ACS:n tunnelmia:

American Car Show tarjosi kaikkea kromin kiillosta hevosvoimahirviöihin Ritari Ässän autoa unohtamatta

Lue lisää