Alpinen perustaja täyttäisi 100 vuotta – uusi A110 GT J. Rédélé Limited Edition kunnioittaa historiallista merkkipaalua

Vuonna 1922 syntynyt Jean Rédélé alkoi kehittää omia urheiluautojaan Renaultin pohjalta jo 1950-luvun alussa, ja Alpine-brändi syntyi vuonna 1955. Renault kunnioittaa nyt vuonna 2007 menehtynyttä herraa uudella erikoismallilla nykyisestä A110:stä.

Rédélén syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta, joten erikoismallin valmistusmäärä on päätetty rajata 100 yksilöön. Keskimoottorisportin ulkoasua koristaa Montebello Grey -niminen sävy, joka oli kuulemma Alpinen perustajan lempiväri. Se saa kontrastia kiiltävän mustasta katosta, ja 18-tuumaiset Grand Prix -vanteetkin on maalattu mustaksi. Niiden takaa pilkottavat jarrusatulat ovat puolestaan hopeanväriset.

Väriteema jatkuu myös sisustan puolella. Mustaa nahkaverhoilua on nimittäin piristetty harmailla tikkauksilla, ja erikoismallin statuksesta muistuttaa myös Jean Rédélén nimikirjoituksella varustettu numeroitu laatta. Teknisenä lähtökohtana palvelee A110 GT, eli 1,8-litraisesta turbonelosesta irtoaa tasan 300 hevosvoimaa ja 340 newtometrin maksimivääntö. Näillä eväillä kiihdytys nollasta sataan sujuu 4,2 sekunnissa, ja huippunopeus on 250 km/h.

Erikoismalli esiteltiin Alpinen syntysijoilla Ranskan Dieppessä, jonne oli kokoontunut yli 1100 Alpinen omistajaa. Paikalla järjestettiin myös paraati Jean Rédélén syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi, ja Alpinen nykyisellä F1-kilpurilla ajettiin ensimmäistä kertaa Dieppen teillä. Keski-Euroopan markkinoilla uuden erikoismallin myynti starttaa näinä päivinä, ja hintalapussa lukee 83 000 euron summa.

Suosittelemme

Suomeen tätäkään A110:tä on turha odotella, mutta ehkäpä Alpinen malleja nähdään tulevaisuudessa myös täällä. Brändi muuttuu täyssähköiseksi vuoteen 2026 mennessä, ja luvassa on esimerkiksi uuden Renault 5:n sporttiversio, GT-henkinen GT X-Over sekä A110:n akkukäyttöinen seuraaja.

LähdeCarscoops

Lue lisää