Alpinen A110 huipentuu ärhäkkään R:ään – 1,8-litrainen turbonelonen mahdollistaa 285 km/h:n huiput

Huipputyylikkäästi retromuotoilua hyödyntävä 07 on yksi tämän hetken puristisimpia urheiluautoja. Pariisin autonäyttelyssä mallisarjan kruunuksi esitellään ratakäyttöönkin sopiva R, kunnes täyssähköisen seuraajan aika koittaa.

Vaikka R:ssä on sama turbonelonen kuin pykälää kesymmässä S:ssä, uusi versio on nopeampi sekä suorilla että mutkissa. Tästä saadaan kiittää ensinnäkin painoa, jota on saatu kevennettyä vielä 34 kilolla höyhensarjaan oikeuttavaan 1082 kilon massaan. Dieetti on toteutettu esimerkiksi hiilikuituisen nokkapellin ja samasta materiaalista tehtyjen vanteiden avulla. Ne ovat edessä avoimemmat jarrujen jäähdytyksen tehostamiseksi, kun taas takavanteet ovat melko umpinaiset ilmanvastuksen pienentämiseksi.

Lisäksi autossa on Sabeltin hiilikuituiset kuppipenkit kuusipistevöillä, ja takalasikin on korvattu hiilikuidusta tehdyllä ratkaisulla. Helmojen alle on sovitettu hiilikuituisia lippoja aerodynamiikan optimoimiseksi, kun taas entistä leveämpi diffuusori ja joutsenkaulainen hiilikuituinen takasiipi lisäävät downforcea. Jo pelkkä spoileri kasvattaa maaefektiä 29 kilon verran, kun taas nokkapellin aukot lisäävät downforcea 14 kilolla.

Vaikka maaefektiä on entistä enemmän, myös huippunopeus on kasvanut 285 km/h:n lukemaan. Tämä johtuu ilmanvastuksen pienentymisestä 5 prosentilla, koska Alpinen seitsemänpykäläiseen kaksoiskytkinvaihteistoon tai 1,8-litraiseen turboneloseen ei ole koskettu. Se tuottaa samat 300 heppaa ja 340 newtonia kuin S:ssä. Kiihtyvyyskin on kohentunut, ja nyt nollasta sataan pyrähdetään vain 3,9 sekunnissa S:n 4,2:n sijasta.

Suosittelemme

Myös ääntä on entistä enemmän uuden pakoputkiston myötä, jossa ei ole läppiä. Äänitaso on kasvanut ohjaamossakin, koska äänieristystä on karsittu ja penkkien takainen lasinen väliseinä on korvattu alumiinisella. R on jo lähtökohtaisesti 10 milliä S:ää matalampi, ja jousitusta voi laskea vielä saman verran radalle lähdettäessä. Sekä kallistuksenvaimentimia että jousia on jäykennetty, ja uusia iskunvaimentimia pystyy säätämään käsin 20 eri asentoon. Lisäksi R:ssä on komposiittimalliset jarrulevyt sekä Michelinin katuslicksit.

Auton lanseerausvärinä palvelee Alpinen F1-kilpurista tuttu mattasininen. Sisätilojen erikoisuuksiin kuuluvat hiilikuituisten kuppipenkkien lisäksi Porschen RS-mallien kaltaiset kangaslenkit ovien kiinnivetokahvoina ja laajalti käytetty mikrokuitukangas. Suomeen tätäkään Alpinea ei kannata odotella, mutta valikoiduissa Euroopan maissa tilauskirjat avataan vielä tämän kuun aikana.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat