Alpine valotti tulevaisuuttansa – A110:n seuraajan lisäksi tulossa ovat täysin sähköinen GT ja hot hatch

Kuten saimme vähän aikaa sitten kuulla, Renault Sport on pian historiaa. Ranskalaismerkin sporttimallit tehdään sen sijaan jatkossa Alpine-brändin alla, joka aikoo keskittyä vain sähköautoihin.

Nykyisinä katumaasturibuumin aikoina olisi voinut olettaa melko varmasti, että Alpinen tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu myös täyssähköinen SUV tai crossover. Näin ei kuitenkaan näytä olevan, mikäli ranskalaisten nyt julkaisemia ennakkotietoja on uskominen. Niiden mukaan Alpinen mallisto koostuu jatkossa keskimoottorisen A110:n seuraajasta, hot hatchista sekä brändin lippulaivaksi asettuvasta GT-luokan autosta.

Niistä ensimmäinen esitellään Renaultin toimitusjohtaja Luca de Meon mukaan vuonna 2024. Uutuuksien lanseerausjärjestyksestä ei ole vielä tietoa, mutta nykyinen A110 olisi tuolloin juuri seitsemän vuotta vanha, jolloin autojen malli-ikä tulee yleisimmin päätökseensä. Tumman tiiserikuvan perusteella myös A110:n seuraajassa turvaudutaan nykymallin kaltaisiin keskimoottorimittasuhteisiin. Täyssähköinen uutuus kehitetään yhteistyössä Lotuksen kanssa, ja voimaa on todennäköisesti nykyistä A110:tä enemmän. Lisäksi auto saa mukautuvan alustan, mutta paino kasvaa väistämättä sähkötekniikan myötä.

Alpinen todennäköisenä aloitusmallina palvelee puolestaan sähkötoiminen hot hatch, jonka lähtökohtana palvelee tulossa oleva Renault 5:n uudelleentulkinta. Autoon haetaan 1970-ja 1980-lukujen rallihenkeä, mistä tiiserikuvassakin erottuva kattospoileri, nokkapellin kyhmy ja etupuskuriin sovitetut lisävalot kertovat. Uusi Viitonen ja Alpinen sporttiversio tehdään esimerkiksi nykyisessä Cliossa käytetyn perusrakenteen edelleenkehitetyn version pohjalta, mikä laskee valmistuskustannuksia täysin uuteen sähkörakenteeseen verrattuna. Suorituskyvyltään Alpinen sähköinen hot hatch saattaa vastata jopa parin vuosikymmenen takaista Renault Clio V6:ta, mutta vetävät pyörät lienevät 5:n perusmallin tavoin edessä.

Suosittelemme

Alpinen lippulaivana toimivan GT-luokan sähköauton on puolestaan tarkoitus haastaa esimerkiksi Porsche Taycan ja Audi e-tron GT. Tämän auton pohjana toimii uusi CMF-EV-pohjalevy, joka mahdollistaa Renaultin mukaan matalan painopisteen, ihanteellisen painonjakauman, monitukivartisen takajousituksen sekä nopean ohjauksen. Ranskalaiset ylistävät myös auton suorituskykyä, tilavuutta ja parhaimmillaan 580 kilometrin toimintasädettä. Odotusajan lyhentämiseksi Alpinen tulevista uutuusmalleista saatetaan esitellä vielä konsepteja lähivuosien mittaan.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat