Alkuperäisen näköiseen Jeep Wagoneeriin saa uskomattoman määrän hevosvoimia

Restomodeista on tullut entistä suositumpia, ja Teksasin Austinista löytyy Jeeppejä, joiden klassisen tyylikäs ulkonäkö kätkee sisäänsä modernin tekniikan.

Monet restomodit rakennetaan niin, että päivitetään vanhan auton tekniikkaosia korin ja alustan säilyessä suurin piirtein alkuperäisen oloisina. Yhdysvaltojen Teksasista löytyvä Vigilante-niminen yritys menee kuitenkin pidemmälle. Juttumme Jeep Wagoneerin koko kori on skannattu ja työstetty tietokoneella niin, että CAD-ohjelmistolla voidaan luoda autoon kokonaan uusi alusta. Moiseen operaatioon vaadittava työ- ja rahamäärä nostavat projektin aivan uudelle tasolle, mutta siitä saatavat hyödyt ovat kiistattomat.

Ensinnäkin jäykempi alusta mahdollistaa nykyaikaisemman ajodynamiikan, koska alusta joustaa vähemmän. Myös mahdollisesti aikojen saatossa vaurioituneet vanhan alkuperäisen alustan kohdat saadaan näin eliminoitua. Toisekseen uuteen vahvempaan alustaan voidaan huoletta lisätä moderneja komponentteja ilman, että tarvitsee murehtia vanhan alustan kantokyvystä uusien järeämpien osien suhteen.

Tätä tarkoitusta varten ikoninen Grand Wagoneer on saanut Baerin kuusimäntäiset jarrusatulat, jotka on sijoitettu 17-tuumaisten vanteiden sisään. Tämä on huima parannus auton alkuperäisiin osiin nähden, varsinkin kun jarrujen kavereina työskentelevät Eibachin valmistamat jouset, sekä Foxin iskunvaimentimet.

Suosittelemme

Huvilla on kuitenkin hintansa, ja niinpä resomodatun Wagoneerin hinnat alkavat 295 000 dollarista. Autoihin saa ostaja valita aidon uuden HEMI-moottorin kolmesta eri mallivaihtoehdosta. Karvalakkiversiona on tarjolla ”vain” 485-heppainen moottori, jota käytetään myös useissa moderneissa Chrysler-perheen SRT- ja 392-malleissa. Astetta kiihkeämpi vaihtoehto on Hellcatista tuttu 707-hevosvoimainen mylly, jota varten ostajan on kaivettava ylimääräiset 15 000 taalaa. Jos tämäkään ei riitä, niin valittavissa on vielä ylimääräisen 25 000 dollarin turvin 1000-heppainen Hellephant-pannu Jeepin nokalle.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat