Alkuperäinen Bullitt-Mustang nähdään pian myös Euroopassa – auto kuuluu Goodwood Festival of Speedin tähtiin

Maailmassa ei taida olla juuri ikonisempaa elokuva-autoa kuin vuoden 1968 Bullittissa esiintynyt Highland Green -värinen Ford Mustang GT 390 Fastback. Tuolloin upouusi auto joutui melkoisen röykytyksen kohteeksi San Franciscon mäkisillä kaduilla, kun Steve McQueenin esittämä yksityisetsivä Frank Bullitt jahtasi mustalla Dodge Chargerilla pakenevia konnia. Charger syöksyi ulos tieltä ja syttyi palamaan, mutta Mustang selvisi sentään takaa-ajosta yhtenä kappaleena.

Kuvauksissa käytettiin kahta autoa, joiden valmistenumerot päättyivät 558- ja 559-numeroihin. Ensin mainittu toimi leffan stunttiautona, ja toista puikotti itse Steve McQueen. Molempien yksilöiden luultiin jo kadonneen ikuisiksi ajoiksi, mutta Mustangit putkahtivatkin viime vuonna julkisuuteen lähes peräjälkeen. Ensin Meksikosta löytyi elokuvan stunttiautona käytetty Fastback, ja sitten toinenkin yksilö ilmestyi julkisuuden valokeilaan USA:ssa.

Herra nimeltä Robert Kiernan osti McQueenin puikottaman yksilön vuonna 1974 6000 dollarilla, mikä vastaa nykyrahassa noin 30 000 taalan summaa. Hän oli bongannut auton myynti-ilmoituksen Road & Track -lehdessä, ja Kiernanin vaimo käytti Mustangia jonkin aikaa arkiautonaan. Tällöin myös Steve McQueen oli onnistunut jäljittämään vanhan leffa-autonsa, ja hän olisi halunnut ostaa sen itselleen. McQueen kirjoitti Kiernaneille kirjeen, jossa hän aneli Mustangin myyntiä, mutta perheellä ei ollut kiinnostusta luopua autosta.

Mustang säilöttiin myöhemmin latoon, johon joku murtautui 1980-luvulla. Tässä yhteydessä autosta otettiin valokuvia, ja Mustangista vietiin myös osia. Tämän jälkeen muskeliauto lukittiin Kiernaneiden Tennesseessä sijaitsevalle farmille, jotta se saisi olla rauhassa uteliailta katseilta. Auton omistus pysyi salaisuutena tämän vuoden alkuun asti, jolloin Robert Kiernanin poika Sean päätti tuoda Bullitt-Mustangin taas julkisuuden valokeilaan. Auto oli esillä tammikuisessa Detroitin autonäyttelyssä upouuden Mustangin Bullitt-erikoismallin vieressä, ja vihreä Fastback lisättiin myös USA:n historiallisten autojen rekisteriin.

Suosittelemme

Vanha leffa-auto on ollut koko alkuvuoden kiertueella ympäri USA:ta, ja vanhan mantereen vuoro koittaa pikapuoliin. Mustang tuodaan nimittäin Ison-Britannian legendaariseen Goodwood Festival of Speediin, joka järjestetään Lordi Marchin kartanon mailla tänä  vuonna 12.-15.7. Bullitt-Mustang nousee siellä olkipaalien reunustamaa mäkirataa monen muun harvinaisuuden kanssa.

Aihepiirin uusimmat

Volkswagenin ensimmäinen sähköfarmari esiteltiin – ID.7 Toureriin saa myös uuden isomman akun

Täyssähköisten farmarien varsin harvalukuinen joukko täydentyy Volkswagen ID.7 Tourerilla, joka sai nyt virallisen esittelynsä. Sähköfarmari tarjoaa tähän asti tarjolla ollutta sedania enemmän kapasiteettia niin tavaratilan kuin akunkin osalta.

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Tyyliniekan uusimmat