Alfa Romeo palaa juurilleen – uuden GTV-coupén ensimmäinen kuva vuosi julkisuuteen

Alfa Romeon valikoimaan kuului vanhoina hyvinä aikoina koko joukko kuvankauniita coupéita. Niitä nähtiin italialaismerkin mallistossa vielä 2000-luvun puolellakin, jolloin tekniikka oli jo vaihtunut etuvetopohjaiseksi. Alfan toistaiseksi viimeisiksi coupéiksi jäivät 159:n pohjalta tehty Brera ja pykälää edullisempi GT, jotka poistuivat tuotannosta vajaat 10 vuotta sitten.

Sen jälkeen Alfa Romeolla on kuitenkin muuten riittänyt tapahtumia. Merkki palasi klassiseen takavetoon kohta neljä vuotta sitten esitellyn Giulian myötä, ja samalta pohjalta on lanseerattu myös Stelvio-niminen katumaasturi. Italialaiset ovat muutenkin laajentamassa jälleen mallistoaan, ja tulevasta annettiin esimakua jo viime kesänä pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Alfa väläytti silloin uutuuksiaan, joiden joukossa oli myös klassisen kaavan mukaan tehtävä nelipaikkainen coupé.

Auton nimikin noudatti samaa linjaa, koska uutuus oli ristitty GTV:ksi klassisten esikuviensa mukaan. Coupésta suostuttiin kertomaan, että se tehdään Giulian pohjalta, mutta potkua tulee vielä enemmän. Ferrari-sukuinen yli 500-heppainen tuplaturbo-V6 saa nimittäin coupéssa lisäpotkua sähkömoottorista, jolloin teholukeman pitäisi nousta jo noin 600 hevosvoimaan. Autoon tulee Giulia Quadrifogliosta poiketen myös neliveto, jossa on vääntöä saman akselin eri pyörien välillä jakava torque vectoring -toiminto. Ajettavuutta kohennetaan lisäksi painonjakaumalla, joka on optimaalinen 50:50.

Uutuudesta näytettiin viime kesänä vain hämärä tiiserikuva, jossa se esiintyi edestäpäin. GTV näytti tässä otoksessa kuin lihaksiaan kasvattaneelta Giulialta, mutta ilmeisesti kyseessä oli vain havainnekuva. Julkisuuteen vuosi nyt nimittäin sivukuva Alfan uudesta coupésta, joka on kaiken todennäköisyyden mukaan sama auto. Tämäkin kuva on peräisin jostakin Alfa Romeon omasta esityksestä, ja siinä näkyvä auto on huomattavasti omaleimaisempi kuin Giulia.

Nokan linjat on rajattu tämän piirroskuvan ulkopuolelle, mutta sivuprofiili erottuu sitäkin paremmin. Kyljessä on näyttävät taitokset, ja ikkunalinja kaartuu kauniisti ylöspäin. Tämä tekee C-pilarista paksun, ja myös peräpää vaikuttaa suhteellisen massiiviselta. Vaikutelmaa tehostavat vielä viirumaiset takavalot, jotka on tuotu aivan takakontin yläreunaan.

Suosittelemme

Piirroskuvan auton värinä vaikuttaisi olevan mm. Giulia Quadrifogliosta tuttu metallipunainen, ja myös tummat vanteet edustavat samaa designia kuin italialaisten sporttisedanissa. Alfa-fanien täytyy kuitenkin malttaa mielensä vielä jonkin aikaa, koska tämänhetkisten tietojen mukaan uutta GTV:tä voidaan odotella markkinoille vasta vuonna 2021.

LähdeCarscoops

Lue lisää