Alfa Romeo julkaisi ensimmäisen tiiserin uudesta superautostaan – 6C-nimi saattaa tehdä paluun

Juuri alkanutta vuotta mainostetaan jännittäväksi ja tunteelliseksi ainakin Alfa Romeolla. Tuore Tonale ja erittäin hillityn faceliftin saaneet Giulia sekä Stevio eivät tähän määritelmään vielä riitä, mutta tulossa on vielä todellista erikoisherkkua perinteisen italialaismerkin ystäville.

Alfa Romeon edustajat ovat kertoneet jo aiemmin, että tänä vuonna on vihdoinkin uuden superauton vuoro, jollaista on kaivattu kipeästi kiillottamaan Alfan imagoa 4C- ja 8C-urheiluautojen tuotannon päätyttyä. Nyt Stellantis-konsernin italialaishaara julkaisi Instagramissa lyhyen videon, joka huipentuu Alfan uuden superauton ensimmäiseen tiiserikuvaan.

Kuva: Alfa Romeo

Kuvassa näkyy vasta uutuuden leditakavalo, joka on pyöreä 4C:n ja 8C:n tyyliin. Tarkemmin katsomalla valon ääriviivat yhdessä sen keskelle piirretyn punaisen viivan kanssa vaikuttaisivat muodostavan 6-numeron ja C-kirjaimen, joten uutuuden nimeksi tulee todennäköisesti 6C. Nimi sopisi hyvin yhteen vuosina 2006-2010 valmistetun 8C Competizionen ja vuosien 2013-2020 4C:n kanssa, mutta sillä on myös pitkät perinteet Alfa Romeon vaiherikkaassa historiassa.

6C-nimeä käytettiin nimittäin Alfan lukuisissa kaksiovisissa urheiluautoissa ja kilpureissa vuosina 1927-1954. Tiiserikuvasta ei irtoa takavalon muotoa lukuun ottamatta muuta tietoa, mutta merkin toimitusjohtaja Jean-Philippe Imparato on raottanut jo aiemmin savuverhoa uuden superauton ympäriltä. Auton design on kuulemma saanut inspiraationsa menneiden vuosikymmenten ikonisista malleista, kuten kuvankauniista 33 Stradalesta.

Kuva: Alfa Romeo

Alfa Romeon päämuotoilija Alejandro Mesonero-Romanos laittoi puolestaan lisää vettä myllyyn ja kertoi, että yllätys paljastetaan jo pikapuoliin. Vahvojen huhujen mukaan uusi superauto voitaisiin tuoda julkisuuteen maaliskuussa, joten lähiaikoina lienee odotettavissa lisää tiisereitä.

Autoa valmistetaan todennäköisesti vain rajoitettu erä, joten Alfan uusi superauto on arvokas keräilykappale jo syntyessään. Tätä vahvistaa myös uutuuden mahdollinen status Alfa Romeon viimeisenä polttomoottorimallina, koska merkki on siirtymässä pelkkään sähköön jo vuonna 2027. Voimanlähteenä voisi palvella Giulia GTAm:n nokalta lainattu 2,9-litrainen tuplaturbo-V6 vieläkin tehokkaampana painoksena, mutta huhuja on liikkunut myös Maseratin Folgore-mallien tekniikkaa hyödyntävästä täyssähköisestä versiosta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat