Ajat muuttuvat Ferrarillakin – hybridit myivät ensimmäistä kertaa pelkkiä bensamalleja paremmin

Ferrari esitteli nelisen vuotta sitten SF90:n, joka sai kunnian olla Maranellon perinnemerkin ensimmäinen hybridivoimalinjalla varustettu varsinainen sarjatuotantomalli piensarjana valmistetun LaFerrarin jälkeen. Nyt Ferrarin hybridit ohittivat jo pelkät bensamallit myyntiluvuissa.

Financial Times tietää kertoa, että tämän vuoden heinä- ja syyskuun välillä valmistetuista Ferrareista peräti 51 prosenttia oli hybrideitä. Tämä on uusi ennätys, ja edellisten kolmen kuukauden aikana hybridien osuus oli 43 prosenttia. Kasvu on ollut nopeaa, koska vuotta aiemmin ainoastaan 19 prosenttia myydyistä Ferrareista oli varustettu hybridivoimalinjalla.

Kuva: Tyyliniekka

Lukemista saadaan kiittää ennen kaikkea uutta 296:ta, joka palvelee Ferrarin keskimoottoristen superautojen aloitusmallisarjana. Ostajia ei ole häirinnyt edes kahdesta sylinteristä luopuminen, koska suorista edeltäjistään poiketen 296:n bensakoneena palvelee veekasin sijasta tupla-ahdettu V6. V8-moottorista keskimoottori-Ferraria havittelevien on puolestaan päädyttävä arvokkaampaan SF90:een, jota saa myöskin pelkästään hybridinä.

Hybridien osuus Ferrarin myyntikakusta saattaa kuitenkin pienentyä taas ensi vuonna. Merkin myydyimmäksi malliksi povataan nimittäin Purosangue-crossoveria 20 prosentin osuudella Ferrarin kokonaismyynnistä, ja historian ensimmäistä neliovista sarjatuotanto-Ferraria saa ainakin toistaiseksi pelkällä bensa-V12:lla. Alkuhuuman laannuttua Purosanguestakin tulee kuitenkin tarjolle hybridi, jonka bensamoottorina toiminee 296:sta tuttu tuplaturbo-V6.

Kuva: Ferrari

Lisäksi gran turismoiden kategoriaan kuuluvasta kuvankauniista Romasta saattaa olla odotettavissa pistokehybridi myöhemmin auton elinkaaren aikana. Ferrari ei ole vielä vahvistanut näitä huhuja, mutta merkin ensimmäisen sähköauton osalta aikataulu on jo tiedossa. Se lanseerataan vuonna 2025, ja vuosikymmenen loppuun mennessä 40 prosenttia uusista Ferrareista pitäisi liikkua sähkön voimin. Pelkillä polttomoottoreilla varustettujen Ferrareiden päivät saattavat siis olla pian luetut, mikä on valitettavaa ainakin äänimaailman kannalta.

Kuva: Ferrari
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat