Aito Bad Boys -Porsche huutokaupataan pian – tuleeko tästä autosta kaikkien aikojen kallein 964 Turbo?

Yksi tunnetuimmista 964-sukupolven Porsche 911:istä lienee vuoden 1995 Bad Boys -leffasta tuttu mustanpuhuva Turbo, jota Will Smith puikotti elokuvassa. Aito leffa-auto saa pian uuden omistajan, koska se tulee tarjolle Mecumin tammikuussa järjestämään huutokauppaan Floridan Kissimmeessä.

Turbon statuksesta aitona elokuva-autona todistavat sekä Porschen että Columbia Pictures -tuotantoyhtiön laatimat aitoustodistukset. Leffa-auto on 964-mallisarjan loppupäätä edustava Turbo 3.6, joka on muutenkin keräilijöiden himoitsema versio. Sitä valmistettiin nimittäin vain vuosina 1993-1994, ja alle 350 yksilöä päätyi USA:n markkinoille. Porschen 3,6-litrainen ahdettu bokserikuutonen tuottaa 360 hevosvoiman huipputehon ja 520 newtonmetrin maksimiväännön, jotka ohjataan takapyörille viisipykäläisen manuaalin kautta.

Leffan kuvausten aikana Porsche kuului Bad Boysin ohjanneelle Michael Baylle. Myöhemmin hän myi auton elokuvatuottaja Pat Sandstonelle. Vuonna 2005 Turbo päätyi nykyiselle omistajalleen, ja vuosina 2008-2014 Porsche vieraili myös Matthew Drendelin kokoelmassa. Tällä hetkellä auton mittarissa on reilun 55 000 kilometrin ajomäärä, ja kuvien perusteella niin ulkokuori kuin sisustakin näyttäisivät olevan lähes uudenveroisessa kunnossa.

Varusteluun kuuluu ilmastointi, radio kasettisoittimella, kattoluukku, musta nahkasisusta ja 964-sukupolven Turbon tunnusmerkkeihin kuuluva valaanpyrstöspoileri sekä viisipuolaiset Speedlinen alumiinivanteet. Vaikka autolla ei ole kovin paljon ajettu, se on entisöity täysin jo 15 vuotta sitten. Sen jälkeen Porsche on voittanut useita palkintoja klassikkoautotapahtumissa, ja auto pääsi myös esiintymään punaisella matolla viime vuonna uuden Bad Boys for Life -leffan ensi-illan yhteydessä.

Suosittelemme

Taustansa vuoksi tästä yksilöstä saattaa tulla kaikkien aikojen kallein 964-sukupolven Turbo 3.6. Vastaavasta autosta ilman leffahistoriaa pyydettiin viime vuonna 275 000 euroa, ja muutama kuukausi sitten Jenson Buttonin omistama Turbo 3.6 ”X88” myytiin melkein 390 000 eurolla. Bad Boys -Porschen hinta nousee siis todennäköisesti 400 000 euron paremmalle puolelle.

LähdeCarscoops

Lue lisää