Aikaansa edellä oleva tehdasprototyyppi myynnissä – tässä vuoden 1990 Corvette ZR-1:ssä on aktiivijousitus

Puukiilaksikin haukuttu C4-sukupolven Chevrolet Corvette ei välttämättä kuulu fanien suosikkeihin, mutta teknisesti auto oli jättiloikka edeltäjäänsä verrattuna. Superautojen haastajaksi Vette kohosi mallivuodelle 1990 lanseeratun ZR-1:n myötä.

Lotuksen kehittämällä alumiinisella neliventtiilikasilla ryyditetyssä ZR-1:ssä oli tehtaan jäljiltä 380 hevosvoimaa, mikä oli huima lukema muihin aikansa jenkkiautoihin verrattuna. ZR-1:n suorituskyky kestää vertailun moneen uudempaankin sporttiin verrattuna, koska 60 mailin tuntinopeus (96 km/h) saavutetaan pelkästä takavedosta ja kuusilovisesta manuaalista huolimatta vain 4,5 sekunnissa ja huippunopeus on yli 280 km/h.

ZR-1 sai Bilsteinin kehittämän FX3-jousituksen, mutta GM:n insinöörit tutkivat muitakin vaihtoehtoja. Idealistalla oli myös aktiivijousitus, jota kehitettiin yhdessä Lotuksen kanssa. Tämä ratkaisu päätyi 25 esisarjan autoon, joista on yksi on tätä kirjoitettaessa myynnissä eBayn kautta. Aikansa huipputeknologiaa edustaneessa aktiivijousituksessa hyödynnettiin Eatonin hydrauliikkapumpun ohella Moogin valmistamia aktuaattoreja, ja ainakin kaupan olevassa yksilössä systeemi on edelleen täydessä toimintakunnossa.

Auton mittarissa on vasta reilun 12 000 mailin, eli noin 19 000 kilometrin ajomäärä. Suurin osa tästä on tullut aikanaan GM:n testi-insinöörien käsissä, eli viime vuosina Vettellä ei ole juuri ajettu. Myyjän mukaan tämä yksilö on yksi kolmesta vielä jäljellä olevasta ajokuntoisesta prototyypistä. ZR-1:n tehdasproton säilymiseen on varmasti vaikuttanut auton tausta, koska se on ollut elämänsä aikana sekä GM Heritage -museon että Corvette-museon hellässä huomassa.

Suosittelemme

Auto on myös Corvetten kehityksen kannalta historiallisesti merkittävä, koska GM toi aktiivijousituksesta saamiensa kokemusten perusteella myyntiin Active Handling -nimisen järjestelmän vuonna 1996. Vasta seitsemän vuotta myöhemmin oli puolestaan Magnetic Selective Ride Control -systeemin vuoro Corvettessa, joten ZR-1-proto oli tosiaan aikaansa edellä. Tätä kirjoitettaessa autosta jätetty korkein tarjous on alle 80 000 euroa, ja mukana tulee vielä pino alkuperäisiä dokumentteja myyntilaskua myöten.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat