AC Cobran moderni versio esiteltiin – alkuperäistä isompi GT Roadster on leivottu hiilikuidusta

Legendaarisen Cobran taustalla vaikuttanut AC Cars on yksi Ison-Britannian vanhimpia autonvalmistajia. Nyt se esitteli Cobran päivitetyn version, joka on modernimpi kuin ulkonäön perusteella uskoisi.

Sekä vasemman- että oikeanpuoleisella ohjauksella saatavan luomuksen koko nimi on AC Cobra GT Roadster. Klassisia muotoja toistavan ulkokuoren alta löytyy täysin uusi alusta, jonka akseliväli on 284 milliä alkuperäispainosta pidempi. Myös raideväli on kasvanut, ja runkorakenne on tehty alumiinista. Kori on puolestaan leivottu hiilikuitukomposiittimateriaaleista, ja sen painoksi kerrotaan ainoastaan 50 kiloa.  

Kuva: AC Cars

GT Roadsterin vakiovoimanlähteenä palvelee viisilitrainen mekaanisesti ahdettu kasi, joka tuottaa reilut 450 heppaa ja 570 newtonmetrin maksimiväännön. Lisähintaan saatavilla on myös saman voimanlähteen tehokkaampi versio, jossa on jo yli 650 hevosvoimaa sekä tasan 780 newtonia. Vaihteistoksi voi valita joko perinteisemmän kuusipykäläisen manuaalin tai kymmenportaisen automaatin vaihtoläpysköillä. Tehokkaampi malli kiihtyy 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) 3,4 sekunnissa, mitä avittaa auton ainoastaan 1450 kilon paino.

Ulkokuoren design on pikavilkaisulla lähes identtinen alkuperäispainoksen kanssa, mutta mittasuhteita on viilattu kevyesti hieman isompien ulkomittojen ehdoilla. Lisäksi monia osia on modernisoitu, ja niinpä GT Roadsterissa on esimerkiksi ledipäiväajovaloilla varustetut ajovaloumpiot ja huomattavasti alkuperäistä isommat pyörät.

Kuva: AC Cars

Myös sisusta on laitettu uusiksi. Kojelautaa koristaa kattava pyöreiden mittarien arsenaali, ja ilmeisesti Ford Mustangista lainattu ratti edustaa klassista kolmipuolaista tyyliä. Sammutusautomatiikan nappi on piilotettu punaisen kannen alle, ja keskikonsolin sekä kojelaudan välistä löytyy myös pieni tietoviihdejärjestelmän ruutu merkkinä nykyajasta.

Kuva: AC Cars
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat