Abarthilta tulee lisää Fiatin sporttimalleja – jopa paluuta ralliin väläytellään

Abarth loi maineensa jo 50- ja 60-luvuilla lähinnä pikku-Fiatien kiukkuisilla urheiluversioilla. Viime vuosina Abarthin nimeä on käytetty Fiatin retropikkuauton, eli 500:n tehomalleissa. Ne ovat menestyneet hyvin erityisesti USA:ssa, jossa joka viides myyty 500 on ollut Abarth. Modernin 500:n pohjalta tehtyjen Abarth-versioiden tähänastinen huipentuma on 695 Biposto, jota voisi luonnehtia lähinnä katurekisteröidyksi rataleluksi.

Fiat esitteli viime vuonna kompaktin crossoverin, jossa on monia tuttuja piirteitä pienemmästä 500:sta. Niinpä auto sai samassa hengessä nimekseen 500X. Pienten katumaasturien ja crossovereiden luokka on ollut kovassa nosteessa viime aikoina, joten 500X:n mallistoa ollaan laajentamassa. Huhujen mukaan mallisarjan huipulle on tulossa 500X:n Abarth-versio. Katumaasturi on kaikkea muuta kuin perinteinen Abarth, mutta crossovereiden sporttiversioillekin on nykyään kysyntää.

Tulevan 500X Abarthin olisi tarkoitus kilpailla mm. Nissan Juke Nismo RS:n kanssa. Abarthin katumaasturia vauhdittaa muista Fiateista tuttu 1,4-litrainen turbonelonen, jonka teholukemaksi tässä autossa kaavaillaan noin 200 heppaa. Sportti-crossover erottuu tavallisista malleista mm. muhkeampien helmojen, spoilereiden sekä näyttävämpien vanteiden avulla, ja sisätilatkin saanevat urheilullista tyyliä pienempien Abarthien tapaan. Crossover-Abarth on todennäköisesti nelivetoinen, ja voimansiirrosta huolehtii joko kuusivaihteinen manuaali tai kuusipykäläinen kaksoiskytkinlaatikko.

Abarthin 500X ei ole kuitenkaan tulossa aivan heti. Sen sijaan 124 Spiderin Abarth-versio esitellään todennäköisesti jo kevättalvella Geneven autonäyttelyssä. Auto pohjautuu tavallisen 124 Spiderin tavoin Mazda MX-5:een, mutta moottorit ja muotoilu ovat italialaisten omaa käsialaa. Kaksipaikkaista avoakin vauhdittaa 1,4-litrainen nelosturbo, josta kutitellaan Abarth-mallissa vähintään 170 hevosvoimaa.

124 Spider on muotoiltu retrotyyliin, ja sporttiversiollakin on oma esikuvansa menneisyydestä. 60- ja 70-lukujen 124 Spider oli nimittäin Abarthin virittämänä menestyksekäs ralliauto, jonka ratin takana nähtiin mm. Markku Alén. Fiat harkitseekin Abarthin 124 Spiderista myös ralliversiota, jolla merkki voisi palata WRC-sarjaan. Rallin MM-sarjaan on tulossa kaudelle 2017 uusi urheiluautoluokka, jossa voitaisiin kilpailla takavetoisella Spiderilla.

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat