9000 kierrokseen kiljuva keskimoottori ja vain taivas kattona – Porsche 718 Spyder RS on polttomoottorin joutsenlaulu ennen täyssähköistä seuraajaa

Porschen keskimoottoriavo 718 Boxster poistuu parin vuoden päästä markkinoilta täyssähköisen seuraajan tieltä. Porschen polttomoottori-roadsterin joutsenlauluksi jää 718 Spyder RS, joka esiteltiin nyt.

Auto toimii coupé-kattoisen Cayman GT4 RS:n sisarmallina, joten voimanlähteenä palvelee tässäkin tapauksessa 911 GT3:sta lainattu nelilitrainen vaparibokseri. 500 hevosvoiman huipputehoa ja 449 newtonmetrin vääntöä täydentää 9000 rundiin asti ulottuva kierrosalue, joten 718 Spyder RS laulaa kovaa ja korkealta. Seitsemänpykäläisen PDK-vaihteiston kautta takapyörille välitettävä teho kiihdyttää kaksipaikkaisen avon 3,4 sekunnissa nollasta sataan, ja huippunopeudeksi kerrotaan 308 km/h.

Kuva: Porsche

Spyder RS:ssä on identtinen etupuskuri GT4 RS:n kanssa, ja sama koskee myös hiilikuituvahvisteisesta muovista tehdyn nokkapellin NACA-tyyppisiä ilmanottoaukkoja. Erojakin autojen välillä kuitenkin löytyy. Koska avokattoisessa Spyder RS:ssä ei ole massiivista takasiipeä, etuspoilerilippa on hieman lyhyempi tasapainoisen aerodynamiikan nimissä.

Takapään pitoa kohentaa puolestaan ankanpyrstötyyppinen spoileri. Niskatukien taakse sijoitetut ilmanottoaukot tuovat herkulliset imuäänet suoraan kuskin korviin, ja vakiovarusteluun kuuluu myös ruostumattomasta teräksestä tehty sporttiputkisto. Askeettisen oloista kangaskattoakin on viilattu painonsäästön nimissä, kun taas jousitusta sekä iskunvaimennusta on säädetty hieman pehmeämpään suuntaan avokorin ehdoilla. Spyder RS:ssä on aktiivijousitus, 30 millin madalluksen mukanaan tuovat jouset sekä mekaaninen lukkoperä.

Kuva: Porsche

Lisää hardcore-meininkiä saa lisävarustelistalta löytyvällä Weissach-paketilla, joka tuo mukanaan mm. titaaniset putkenpäät, lisää paljaita hiilikuituosia nokkapeltiä myöten, takaspoilerin ns. Gurney flapin ja logoja ympäri autoa. Auton kanssa yhteensopiva Porsche Designin rannekellokin on tarjolla. 718 Spyder RS:n julkinen ensiesiintyminen koittaa ensi kuussa Porschen urheiluautojen 75-vuotista taivalta juhlistavassa tapahtumassa, ja auto tuodaan myös Ison-Britannian Goodwood Festival of Speediin.

Kuva: Porsche
Kuva: Porsche
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat