9000 kierrokseen kiljuva keskimoottori ja vain taivas kattona – Porsche 718 Spyder RS on polttomoottorin joutsenlaulu ennen täyssähköistä seuraajaa

Porschen keskimoottoriavo 718 Boxster poistuu parin vuoden päästä markkinoilta täyssähköisen seuraajan tieltä. Porschen polttomoottori-roadsterin joutsenlauluksi jää 718 Spyder RS, joka esiteltiin nyt.

Auto toimii coupé-kattoisen Cayman GT4 RS:n sisarmallina, joten voimanlähteenä palvelee tässäkin tapauksessa 911 GT3:sta lainattu nelilitrainen vaparibokseri. 500 hevosvoiman huipputehoa ja 449 newtonmetrin vääntöä täydentää 9000 rundiin asti ulottuva kierrosalue, joten 718 Spyder RS laulaa kovaa ja korkealta. Seitsemänpykäläisen PDK-vaihteiston kautta takapyörille välitettävä teho kiihdyttää kaksipaikkaisen avon 3,4 sekunnissa nollasta sataan, ja huippunopeudeksi kerrotaan 308 km/h.

Kuva: Porsche

Spyder RS:ssä on identtinen etupuskuri GT4 RS:n kanssa, ja sama koskee myös hiilikuituvahvisteisesta muovista tehdyn nokkapellin NACA-tyyppisiä ilmanottoaukkoja. Erojakin autojen välillä kuitenkin löytyy. Koska avokattoisessa Spyder RS:ssä ei ole massiivista takasiipeä, etuspoilerilippa on hieman lyhyempi tasapainoisen aerodynamiikan nimissä.

Takapään pitoa kohentaa puolestaan ankanpyrstötyyppinen spoileri. Niskatukien taakse sijoitetut ilmanottoaukot tuovat herkulliset imuäänet suoraan kuskin korviin, ja vakiovarusteluun kuuluu myös ruostumattomasta teräksestä tehty sporttiputkisto. Askeettisen oloista kangaskattoakin on viilattu painonsäästön nimissä, kun taas jousitusta sekä iskunvaimennusta on säädetty hieman pehmeämpään suuntaan avokorin ehdoilla. Spyder RS:ssä on aktiivijousitus, 30 millin madalluksen mukanaan tuovat jouset sekä mekaaninen lukkoperä.

Kuva: Porsche

Lisää hardcore-meininkiä saa lisävarustelistalta löytyvällä Weissach-paketilla, joka tuo mukanaan mm. titaaniset putkenpäät, lisää paljaita hiilikuituosia nokkapeltiä myöten, takaspoilerin ns. Gurney flapin ja logoja ympäri autoa. Auton kanssa yhteensopiva Porsche Designin rannekellokin on tarjolla. 718 Spyder RS:n julkinen ensiesiintyminen koittaa ensi kuussa Porschen urheiluautojen 75-vuotista taivalta juhlistavassa tapahtumassa, ja auto tuodaan myös Ison-Britannian Goodwood Festival of Speediin.

Kuva: Porsche
Kuva: Porsche
LähdeCarscoops

Lue lisää