900 hevosvoiman sedan – Brabus tekee Mercedes-AMG E 63 S:stä vieläkin ärjymmän

Taksikorisesta Mersusta on moneksi, minkä jo tehtaan jäljiltä 612-heppainen Mercedes-AMG E 63 S osoittaa. Stuttgartin tähtimerkin tuotosten virittämiseen jo vuosikymmenien ajan erikoistuneelle Brabukselle se on kuitenkin vain lähtökohta.

Saksan Bottropissa päämajaansa pitävä virityspaja loihti jo viime vuonna E 63 S:n pohjalta oman tulkintansa, jossa potkua riitti 800 hevosvoiman verran. Superauton teholukemalla varustetun sedanin luulisi jo riittävän useimmille, mutta tästäkin on varaa parantaa. Niinpä Brabus repi nyt AMG:n tuplaturbokasista vielä 100 lisäheppaa, jolloin lopputulokseksi saadaan 900 pollen voimavaroilla ryyditetty taksikorinen Mersu.

Tällä kertaa pannun neljän litran iskutilavuus porattiin 4,5 litraan, ja lisäksi veekasi on saanut uudet männät, billet-sorvatun kampiakselin ja kahdeksan räätälintyönä tehtyä kiertokankea. Iskunpituus on kasvatettu 100 milliin, ja lisäksi vakioturbot on vaihdettu Brabuksen omiin ahtimiin, jotka yltävät 1,4 baarin ahtopaineeseen. Ilmanottoakin on tehostettu, ja pakokaasut poistuvat ruostumattomasta teräksestä tehdyn putkiston kautta.

Näillä eväillä saksalainen muskelimoottori tuottaa tasan 900 hevosvoiman huipputehon 6200 kierroksen kohdalla ja hulppean 1250 newtonmetrin maksimiväännön 2900 rundin tienoilla. Tämä aiheuttaisi kuitenkin haasteita voimansiirron kestävyyden osalta, joten vääntö on sähköisesti rajoitettu ”vain” 1050 newtoniin eri komponenttien suojelemiseksi.

Suosittelemme

Tämän myötä Eemeli pinkaisee vain 2,9 sekunnissa nollasta sataan, ja kahdensadan nopeus saavutetaan 9,7 sekunnissa. 300 km/h on puolestaan taulussa 23,9 sekunnissa, ja meno katkeaa vasta 330 km/h:n kohdalla. Enempäänkin olisi mahdollisuuksia, mutta huippunopeus on rajoitettu tähän lukemaan renkaiden kestävyyden takaamiseksi. Edessä 21- ja takana 22-tuumaiset kumit ovat muuten peräisin Continentalin valikoimasta, ja ne on kietaistu Brabuksen omaa käsialaa oleville takovanteille.

Alustaakin madalletaan noin 20 millillä ajettavuuden terävöittämiseksi. Kuvissa esiintyvä auto on petomaisen mustanpuhuva, mutta värien ja esimerkiksi sisustan verhoilumateriaalien suhteen vain taivas on rajana Brabuksen parhaiden perinteiden mukaisesti.

Lue lisää