750 000 euron BMW tehdään arvolleen sopivalla tavalla – jokaisen 3.0 CSL:n valmistus vie viikkoja

BMW esitteli viime vuoden lopulla M4 CSL:n pohjalta tehdyn retrohenkisen 3.0 CSL:n M-divisioonan 50-vuotissynttäreiden huipennukseksi. Erikoisia autoja tehdään vain 50 kappaletta, ja valmistusprosessikin on kaikkea muuta kuin tavanomainen.

1970-luvun legendaarisesta ratakilpurista inspiraationsa saanut uusi 3.0 CSL maksaa ennakkotietojen perusteella noin 750 000 euroa, mikä tuntuu hurjalta summalta M4:n pohjalta tehdystä autosta. Summa selittyy kuitenkin ainakin osittain manufaktuurimaisella valmistusprosessilla, josta vastaa yli 30 hengen tiimi.

Kuva: BMW

Auton perustuotanto tapahtuu BMW:n Dingolfingin tehtaalla esimerkiksi M4:n, M5:n ja M8:n tavallisempien mallien tavoin, mutta taatusti erottuvilla levikkeillä varustetun 3.0 CSL:n kori kootaan mikroskooppisen pienen valmistusmäärän ja tuotannon monien erityispiirteiden vuoksi tehtaan omalla alueella, jossa myös M4 GT4 -ratakilpurit valmistuvat.

Kuva: BMW

Maalaamon puolella käytetään esimerkiksi omia sapluunoita, jotta klassiset M-raidat saadaan maalattua käsin korin pintaan. Lopullinen kokoonpano tapahtuu puolestaan toisessa paikassa, joka sijaitsee lähellä Dingolfingin päätehdasta. Lähes kahden viikon aikana autoihin sovitetaan esimerkiksi erityiset akselien komponentit, jotta alle saadaan pultattua keskimutterilla kiinnitettävät kisatyyliset vanteet. Myös korin monien hiilikuitupaneelien asennus vaatii oman aikansa.

Kuva: BMW

Esimerkiksi konepelti, katto, kylkipaneelit ja puskurit maalataan BMW:n Landshutin tehtaalla, jossa työstä vastaavat muoviosiin erikoistuneet spesialistit. Koska korin raidat toteutetaan tavanomaisemman teippauksen sijasta maalaamalla, Landshutin väen täytyy varmistaa että raidat sopivat täsmällisesti yhteen Dingolfingissä itse koriin maalattujen raitojen kanssa. Tämän varmistamiseksi raitakuviot heijastetaan jokaiseen paneeliin laserin avulla, jolloin raitojen maalaaminen käsin helpottuu.

Kuva: BMW

Kun kaikki osat ovat paikallaan, jokainen 3.0 CSL kiinnitetään vielä testipenkkiin ja viedään sen jälkeen testiradalle. Siellä M-divisioonan väki tekee 560 heppaa tuottavalle kolmilitraiselle tuplaturbokuutoselle ja manuaalivaihteistolle vielä viimeiset shakedown-testit, kunnes CSL toimitetaan onnelliselle omistajalleen.

Kuva: BMW
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat