666 hevosvoiman SUV-peto – Lamborghini Urus Performante tuotiin julkisuuteen

Lamborghinin myydyimmäksi malliksi kohonnut Urus on varsinainen super-SUV, jota saa pian perusmalliakin vauhdikkaampana Performantena. Siinä on keskitytty tehon noston lisäksi painonsäästöön ja ajettavuuden optimoimiseen.

Ulkoa Performanten tunnistaa esimerkiksi aggressiivisesta etupuskurista sekä ilma-aukoilla varustetusta hiilikuituisesta konepellistä, jonka saa joko korin värisenä tai paljaan hiilikuituisena. Autoon on tarjolla myös Huracán Performantesta ja Super Trofeosta inspiraationsa saanut hiilikuitukatto, ja samaa materiaalia hyödynnetään esimerkiksi etusplitterissä, lokasuojankaarissa, takapuskurissa, diffuusorissa sekä kattospoilerissakin. Sen luvataan kasvattavan peräpään downforcea tarkalleen 38 prosentilla.

Soundeista vastaa Akrapovičin titaaniputkisto, ja uudet teräsjouset madaltavat kulkuasentoa 20 millillä. Raideleveyttä on puolestaan kasvatettu 16 millillä, ja crossoverin alla pyörivät joko 22- tai 23-tuumaiset vanteet Performantea varten kehitetyillä Pirelli P Zero -renkailla. Sisätiloja dominoi puolestaan musta alcantara, jota säestää mustaksi anodisoitu alumiini. Saatavilla on myös sisustan käyttökytkimiin mattamustaa tuova Dark Package, ja Ad Personam -ohjelman kautta sisätiloja voi höystää vielä vaikkapa mattamustalla hiilikuidulla tai punaisilla ovenkahvoilla.

Uruksen nelilitrainen tuplaturbokasi tuottaa Performantessa petomaiset 666 hevosvoimaa ja 850 newtonmetriä, jotka kiidättävät kolossin 3,3 sekunnissa nollasta sataan ja 306 km/h:n huippunopeuteen. Vastapainoksi massaa on saatu laskettua 47 kilon verran hiilikuituosien ansiosta, joita on enemmän kuin missään muussa tämän segmentin autossa.

Suosittelemme

Myös ohjausta on säädetty tarkempaan suuntaan, ja uusi tasauspyörästö optimoi voimanjakoa. Lisäksi ajomoodeja on muokattu. Tarjolla on uusi Rally-asetus, joka korostaa yliohjautumista ja saa perän irtoamaan entistä tehokkaammin päällystämättömillä pinnoilla. Monien kohennusten ansiosta Urus Performante on jo ehtinyt napata itselleen Pikes Peakin legendaarisen mäkiajan katumaasturien uuden ennätysajan.

Uutuuden ensimmäisiä toimituksia lupaillaan vielä tälle vuodelle, ja Suomessa autoa voi kysellä vaikkapa Luxury Collection Automobilesilta. Halpaa hupia tämän kategorian bensa-SUV ei kuitenkaan taatusti ole.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat