650 000 euron Alpine irtoperällä – Zagaton uusimmasta luomuksesta saa joko pitkän tai pätkän

Renaultin sporttibrändi Alpinella on maineikas historia moottoriurheilussa. 1960-luvun lopulla ranskalaiset kehittivät Le Mansin 24 tunnin kisaa varten pitkäperäisen A220:n, joka on nyt saanut toimia esikuvana italialaisen koriräätäli Zagaton uusimmalle luomukselle.

AGTZ Twin Tail -nimen saanut auto on tehty Alpinen keskimoottorisen A110:n pohjalta, joka on saanut Zagaton perinteiden mukaisesti kokonaan uuden korin. Vain 19 kappaleen eränä valmistettavassa AGTZ:ssa on esikuvansa ja monen viimeaikaisen super- tai hyperauton erikoismallin tavoin pitkä perä, jonka toteutus on kuitenkin ratkaistu hyvin eksoottisella tavalla.

Kuva: Zagato

Twin Tail -lisänimen mukaisesti auton mukana tulee hiilikuidusta valmistettu perän jatke, jonka myötä Zagatoon saa Le Mans -henkisen venytetyn siluetin. Irtoperän voi myös jättää talliin, jos suuntana ovat ahtaat parkkiruudut. ”Kaksiperäisyys” on oikeutettua esikuvankin puolesta, joka kehitettiin Le Mansin voittoa silmälläpitäen. Tätä tavoitetta ei kuitenkaan koskaan saavutettu, ja niinpä Alpine katkaisi yhden yksilön perän mäkikisoihin ja muihin kilpailuihin osallistumiseksi. Niissä saaliiksi tuli sentään muutamia palkintosijoja.

Kuva: Alpine

Perän lisäksi lähtökohtana palvelleen A110:n kori on laitettu muutenkin kattavasti uusiksi. Keulaan on tuotu A220:n tyyliä isommilla etuvaloilla, joita täydentävät erilaiset ilma-aukot. Lokasuojia koristavat puolestaan esikuvan henkeä tavoittelevat taitokset ja pullistukset, ja sivulasit on jaettu kilpurityylisesti kahtia. Lisäksi auton katosta löytyvät Zagaton tavaramerkkeihin jo vuosikymmeniä kuuluneet ”tuplakuplat”.

Kuva: Zagato

Tekniikasta ei ole kerrottu vielä mitään. Jos Zagato jättää voimanlähteen ennalleen, superauton näköistä luomusta vauhdittaa Alpine A110:n 1,8-litrainen turbonelonen joko 255- tai R-version 301-heppaisena versiona. Voimavarojen puolesta kyseessä ei ole siis mikään supertykki, mutta koriräätälin toimitusjohtaja Andrea Zagato korostaakin auton sivistynyttä puolta. AGTZ Twin Tail on kuulemma Zagaton muiden tuotosten tavoin gran turismo eikä esikuvansa mukainen kilpuri.

AGTZ:n hintalapussa komeilee neloskoneiselle sportille varsin suolainen 650 000 euron summa, mutta tästä huolimatta tilauskirjat ovat jo täyttymässä mukavasti. Auto debytoi arvonsa mukaisessa ympäristössä, eli Italian Como-järven rannalla sijaitsevan Villa d’Esten pihamaalla järjestettävässä concorso d’eleganzassa toukokuun lopussa. Ensimmäisiä asiakasautojen luovutuksia odotetaan puolestaan lokakuulle.

Kuva: Zagato
Kuva: Zagato
Kuva: Alpine
LähdeCarscoops

Lue lisää