60-luvun Batman-auton luojan kustomoitu Dodge Magnum on myynnissä

Edesmennyt automuotoilijasuuruus George Barris muistetaan parhaiten alkuperäisen Batman tv-sarjan lepakkoautosta, mutta mies ehti suunnitella myös muita näyttäviä menopelejä uransa varrella.

Yksi näistä luomuksista on vuosimallin 2005 Dodge Magnum, joka on Barrisille uskolliseen tyyliin kokenut näyttävän muodonmuutoksen. Autosta löytyy miehen tavaramerkit, kuten silmiinpistävä maalipinta ja villisti kustomoitu maski, sekä tällä kertaa myös kankainen sähkökäyttöinen kattoluukku ja paljon muuta. Kuten tavallista, tämäkin auto edustaa parhaiten tyylilajia ”kaikki, tai ei mitään”, jota toiset rakastavat, ja osa voi pitää jopa mauttomuuden huippuna.


Barris piti enemmän autojen ulkomuodon tuunaamisesta, kuin tekniikan kanssa räpeltämisestä. Tämänkin Dodgen konepeiton suojissa lymyilee sama 250 heppaa tuottava vakiokuntoinen V6. Näyttävyys on tärkeintä, ja niinpä Magnum on varustettu neljällä Lambo-tyylisellä ovella, jotka aukeavat suoraan ylöspäin. Autossa on luonnollisesti myös ilmajousitus, sekä neljä isoa ja uniikkia vannetta.

Oranssinkeltaisen ja hopeanharmaan liitto muodostaa kaksivärimaalauksen, joka persoonallisuudellaan sopii tällaiseen kustomfarkkuun. Autosta löytyvät myös hienovaraiset pinstripet, joita ei ensisilmäyksellä edes huomaa. Auton kromimaski on suunniteltu hieman vesiputous-tyyppisesti.


Sisältä auto on yllättäen ulkokuortaan hillitympi. Suurin huomio kabiinissa kiinnittyy kultamustiin mokkanahkaistuimiin, jotka yhdessä ovien verhoilujen kanssa jatkavat auton kaksiväriteemaa. Muutoin auto on sisältä miltei tehtaalta lähteneen Magnumin näköinen, sillä koko kojelauta mittareineen, sekä keskikonsoli ovat vakio-osia.

Suosittelemme


Kustom Magnum on nähty Barrisin autoista kertovassa tv-ohjelmassa, jossa oli mukana myös näyttelijä Joe Mantegna. Lisäksi autoa on käytetty The Black Eyed Peas -yhtyeen kuvauksissa, joten autolla on ollut myös jonkin verran medianäkyvyyttä. Autoa kaupittelevan Motoexotican mukaan ”se soveltuu parhaiten ekstrovertille persoonalle”. Firman kynäniekat jatkavat vielä, että jos ei halua olla autonäyttelyiden tai cruising-iltojen huomion keskipisteenä, niin varmaan kannattaa katsella jotain vähemmän huomiota herättävää itselleen.

LähdeCarscoops

Lue lisää