508 PSE ei jää ainokaiseksi – Peugeot tuo myyntiin sporttiversiot kaikista uusista malleistaan

Vaikka Peugeot ei ole koskaan ollut mikään urheiluautomerkki, sillä on hieno historia erilaisten sporttiversioiden osalta. Nyt ranskalaiset aikovat jälleen panostaa aiheeseen, mutta käyttövoimana on sähkö joko osittain tai kokonaan.

Sportti-Pösöjen kulta aika osui 1980-luvulle, jolloin 205:n pohjalta kehitetty B-ryhmän kilpuri teki selvää jälkeä rallin MM-sarjassa ja 205 GTi jätti kilpailijansa taakseen kadulla. Sittemmin Peugeotin ote sporttiautojen markkinoista alkoi herpaantua, ja GTi-kirjainyhdistelmän uudelleenlämmittely-yrityksetkin jäivät hieman puolitiehen. Nyt legendaarinen kirjainsarja on päätetty unohtaa kokonaan, ja jatkossa urheilulliset Peugeotit tottelevat PSE-nimeä.

Hieman kryptiseltä kuulostavat kirjaimet ovat lyhenne sanoista Peugeot Sport Engineered. PSE-brändätty 508 nähtiin konseptiautona jo muutama vuosi sitten, ja tuotantoversion myynti on käynnistymässä aivan näinä päivinä. 508 PSE on leijonamerkin nykylinjan mukainen pistokehybridi, joka ei vaaranna valmistajakohtaisten päästötavoitteiden täyttymistä. 1,6-litraista turbokonetta on täydennetty molemmille akseleille sijoitetuilla sähkömoottoreilla, joiden kylkiäisinä saadaan myös neliveto.

Sähköistetty voimalinja tuottaa 360 hevosvoiman kokonaistehon ja 520 newtonmetrin maksimiväännön, jotka välitetään tiehen kahdeksanportaisen automaattivaihteiston kautta. Sähköistetty sportti toimii samalla Peugeotin uuden ajan airueena, koska luvassa on muitakin urheiluversioita Auto Expressille haastattelun antaneen Jean-Philippe Imparaton mukaan. Ranskalaismerkin toimitusjohtajana työskentelevä Imparato kertoi, että tavoitteena on vähintään yhden merkittävän uutuuden lanseeraus vuodessa, ja jokaisesta uudesta mallista kehitetään myös sporttiversio.

Suosittelemme

Tämän myötä halutaan kuulemma kertoa, että sähkövoimaan siirtymisen ei tarvitse olla tylsää. Alle 50 gramman hiilidioksidipäästöilläkin halutaan pitää hauskaa, joten leijonamerkin tulevat urheilumallit ovat joko kokonaan tai osittain sähköisiä. Pistokehybriditekniikka toiminee hyvin isommissa autoissa, kun taas 208 GTi:n seuraajasta tulee hyvin todennäköisesti täyssähköinen. Samalla Peugeotin brändi pystytään asemoimaan markkinoilla entistä korkeammalle, mikä tarkoittaa myös entistä parempia katteita ympäristöystävällisyyden kylkiäisinä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat