40 lisäheppaa tonnilla – ABT Sportsline tarjoaa uutta tuning-boksia VW-konsernin 1.5 TSI -koneeseen

Saksalainen ABT Sportsline on tarjonnut VW-konsernin turbokoneita piristäviä virityksiä sitten ammoisen 1.8 T:n päivien. Nyt maineikas tuning-paja lanseerasi uuden moottorinohjausyksikön monia Volkswagen-konsernin autoja vauhdittavaan 1.5 TSI -turboneloseen.

Tällä voimanlähteellä varustettujen autojen skaala ulottuu VW Polosta Skoda Superbiin ja Seat Tarracoon, eli sitä on hyödynnetty niin pikkuautoissa kuin kookkaissa sedaneissa ja katumaastureissakin. Tehtaan jäljiltä 1,5-litrainen nelisylinterinen bensaturbo tuottaa 150 hevosvoiman huipputehon ja 250 newtonmetrin maksimiväännön, jotka saavat ainakin VW Polon, Audi A1:n ja Seat Ibizan kokoiset autot kulkemaan jopa iloisesti.

Turbomoottorin väännön ansiosta pannu sopii mainiosti isompiinkin menopeleihin, mutta lisävoima ei ole koskaan pahitteeksi. Niinpä ABT Sportsline on nyt kehittänyt uuden tuning-boksin VW-konsernin ”kansanturboon”. Virityksen jälkeen moottorin voimavarat kasvavat 190 hevosvoimaan ja 290 newtonmetriin. ABT:n ratkaisu ei ole pelkkä softa, vaan autoihin vaihdetaan tuning-pajan oma moottorinohjausyksikkö.

Se on kuulemma IP67-sertifioitu pöly- sekä kosteussuojan osalta, ja boksin kotelo on liimattu tukevasti kiinni. Johdotkin on eristetty perusteellisesti, joten laadun pitäisi vastata tehdastasoa. ABT ei halua rääkätä moottoreita liikaa, ja niinpä täydet tehot tulevat käyttöön vasta kunnolla lämmenneellä koneella. Lisäksi taloudellisuuden luvataan kohentuvan ainakin paperilla, koska kasvaneen väännön ansiosta voidaan käyttää suurempaa vaihdetta.

Suosittelemme

Käsistään kätevät voivat asentaa ABT:n moottorinohjausyksikön myös itse, jolloin päälle ei tule asennuskuluja. Pelkän boksin hinta on ainakin Saksassa 999 euroa, mutta nyt kyseessä on lanseeraustarjous. Myöhemmin summa nousee 1249 euroon, mikä sekin on vähemmän kuin mitä ABT Sportsline yleensä perii tuning-bokseistaan tai viritysohjelmistaan. Suomen hintoja voi kysellä Vantaalla toimivalta König Oy:ltä.

Virityssoftan lisäksi ABT tarjoaa useimpiin VW-konsernin autoihin monia muitakin palikoita, kuten vanteita, korisarjoja sekä erilaisia höysteitä sisustaan. Firman tuotteet ovat varsin hinnakkaita, mutta laatu on ilmeisesti sen verran kovalla tasolla, että ABT Sportslinen virittämiä autoja on joissakin maissa myyty jopa virallisten maahantuojien kautta tehdastakuulla.

LähdeCarscoops

Lue lisää