365 000 euron bussivolkkari myynnissä – virallisesti auto on Porsche

Vanhoja takamoottorisia bussi- ja pakettivolkkareita on usein tuunattu Porsche-tyyliin. 1980-luvun T3:sta on kuitenkin olemassa myös virallinen Porsche-versio, eli vain harvojen tuntema B32.

Porsche käytti tuolloin uusia malleja testatessaan tuki- ja huoltoautoina T3-korisia Volkkareita, mutta niillä ei tahtonut pysyä Stuttgartin merkin urheiluautojen perässä. Niinpä Porsche päätti tehdä pienen erän bussivolkkareita, joiden voimanlähteeksi sovitettiin 911 Carreran 3,2-litrainen bokserikuutonen. B32:ksi nimetyn luomuksen virallinen tuotantomäärä ei tunnu olevan kenenkään tiedossa, mutta se jäi hyvin todennäköisesti korkeintaan 10 yksilöön.

Tämän myötä B32 on yksi kaikkein harvinaisimmista autoista, joiden valmistajaksi on virallisesti merkitty Porsche. Nyt yksi näistä yksilöistä olisi tarjolla Hollannin Gelderlandin virallisella Porsche-jälleenmyyjällä. Kaupan oleva B32 on ensirekisteröity vuonna 1988. Voimansiirrosta vastaa manuaalivaihteisto, ja mittarissa on tällä hetkellä 130 770 kilometrin ajomäärä. Yksilön aitouden varmistaa Porschen oma alustanumero.

Vaikka sporttisella voimanlähteellä varustettu pikkubussi laitettiin kilpien väliin vuonna 1988, auto on rakennettu jo vuonna 1985. Helmiäisvalkoinen auto oli aikanaan Porsche-pomo Peter W. Schutzin omistuksessa, ja B32:n mukana tulevat Saksan rekisteröintipaperit. Harvinaisuus vaatisi hieman maalauksen ja oviverhoilujen ehostamista, mutta näiden töiden kustannusten ei pitäisi säikäyttää potentiaalisia ostajia. Autosta pyydetään nimittäin vaatimattomat 364 900 euroa, jolla saisi Keski-Euroopassa esimerkiksi kaksi upouutta 911 GT3:a.

Suosittelemme

Ne ovat kuitenkin tusinatavaraa B32:een verrattuna, joita on todella harvoin myynnissä. 911 Carreran 3,2-litraisen voimanlähteen tuottamat 231 hevosvoimaa ja niiden kaappimaiselle autolle mahdollistama 185 km/h:n huippunopeus eivät kuulosta tänä päivänä kovin ihmeellisiltä luvuilta, mutta 1980-luvulla Porschen bokserikuutonen VW T3:n korissa oli melkoinen jymypaukku. Kyseessä on tänä päivänäkin todellinen sleeper, jota juuri kukaan ei tunnista ”aidoksi” Porscheksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat