1980-luvun ikoni sai uuden omistajan – Miami Vicessa käytetty valkoinen Ferrari Testarossa myytiin juuri Miamissa

Jos 1980-luku olisi auto, se olisi Don Johnsonin esittämän Sonny Crockettin puikottama valkoinen Ferrari Testarossa Miami Vicestä. TV-sarjassa käytetty aito asia myytiin äskettäin missäpä muuallakaan kuin Miamissa.

Miami Vicen tuottaja Michael Mann pyysi alun perin itse Enzo Ferrarilta paria Maranellon oria TV-sarjaansa. Enzo ei kuitenkaan uskonut sarjan menestykseen, joten vastaus oli kielteinen. Tämän vuoksi Miami Vicen kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella turvauduttiin mustaan 365 Daytona Spyderin replikaan, joka oli tehty Chevrolet Corvetten pohjalta. Enzo ei ollut tästä lainkaan mielissään, joten patriarkka muutti mielensä ja lähetti TV-sarjan käyttöön kaksi uutta Testarossaa.

Ennen niiden käyttöönottoa Daytona-replika tuhottiin näyttävästi katsojien silmien edessä. Testarossatkin olivat alun perin mustia, mutta tumma väri ei tuonut superauton piirteitä tarpeeksi hyvin esille yökuvauksissa. Niinpä Ferrarit maalattiin pikaisesti valkoiseksi, ja loppu on historiaa. Enzon reaktiosta värin muuttamiseen ei ole tietoa, mutta Testarossa nousi 1980-luvun ikoniksi pitkälti juuri Miami Vicen ansiosta. Viime aikoina Miamissa liikkuneilla TV-sarjan faneilla on ollut nähtävää myös toisenlaisen ruudun takana, koska Curated-niminen paikallinen superautoliike on pitänyt esillä myymälässään aitoa Miami Vice -Testarossaa.

Nyt auto on kaupan nettisivujen mukaan jo myyty, mutta kauppahinnasta ei ole tietoa. Sarjan jälkeisessä alkuperäiskunnossa olleen Testarossan mittarissa oli alle 10 000 kilometrin ajomäärä, mutta alustanumerolla 063259 varustetun Testarossan kerrottiin silti tarvitsevan kunnostusta tekniikan osalta. Ehkäpä kyse oli ajan myötä tulleista vaivoista, koska jopa Goodyearin Eagle-renkaat olivat edelleen vuodelta 1986 kuten koko autokin.

Suosittelemme

Testarossa päätyi uutena Ferrari North American kautta suoraan Universal Studios -tuotantoyhtiölle. Kun viimeinen viidestä tuotantokaudesta oli kuvattu, auto myytiin vuonna 1990 Preston Hennille. Kyseinen herra ei ole aivan tuntematon USA:n autopiireissä, koska meriittilistalle kuuluu esimerkiksi vuoden 1983 Daytonan 24 tunnin kilpailun voitto. Lisäksi Henn hankki itselleen vuosien saatossa melkoisen autokokoelman.

Miami Vicessä käytetystä Testarossasta ei muuten löytynyt luodinreikiä tai muitakaan rankan TV-elämän mukanaan tuomia jälkiä, koska action-kohtauksissa turvauduttiin De Tomaso Panteran pohjalta tehtyihin Testarossa-replikoihin. Tarkkasilmäiset erottavat ne TV-sarjan eri kohtauksista, mutta suureen yleisöön tällaisetkin ”Ferrarit” menivät täydestä Sonny Crockettin Corvette-Daytonan tavoin.

Lue lisää