175 000 dollarin CyberTrailer sopii Teslan lavaihmeeseen kuin nenä päähän

CyberTrailer-asuntovaunu tuottaa oman sähkön ja veden myös sivilisaation ulkopuolella.

Ilman sähköä ja vettä voi elää, mutta kaikki askeettisella mökillään kesät viettävät suomalaisetkin sen tietää, että helppoa se ei aina ole. Living Vehicle CyberTrailer -nimeä kantava erityisesti Cybertruckia varten kehitetty asuntovaunu-uutuus pyrkii ratkaisemaan moiset ongelmat, joskin sen hintalappu on todennäköisesti jopa kaksinkertainen Teslan tuotokseen nähden.

Tämä futuristinen karavaanarin unelma ei ainoastaan kehitä omaa vettä ilmasta käsin, ja tuota energiaa auringosta, vaan se tarjoaa myös persoonallisen ja mielipiteitä jakavan ulkomuodon, kuten inspiraation lähteensäkin. Ainakin Cybertruck-fanit tulevat varmasti kuolaamaan vaunun perään.

Living Vehicle ei ole kylmässä pohjolassakaan mikään tunnettu firma, mutta kyseinen lafka on omistautunut yksinomaan huippuluokan maastokelpoisiin, ja ajoneuvon perässä vedettäviin vaunuihin. CyberTrailerin hinnat alkavat suolaisesta 175 000 dollarista, ja se pyrkiikin palvelemaan ylemmän keskiluokan leiriytymistarpeita.

Vaunu on yhteensopiva sähkö- ja polttomoottoriajoneuvojen kanssa. Sähköautot ovat toistaiseksi olleet melko pahamaineisia vetämään pitkiä matkoja suurta kuormaa perässään, mutta CyberTrailerilla onkin hihassaan valttikortti ongelman ratkaisemiseksi.

Kuva: Living Vehicle.

Vaunu nimittäin tarjoaa ns. hinausaikaisen latauksen, mikä tarkoittaa, että teoriassa Cybertruckin, Rivian R1T:n tai Ford F-150 Lightningin omistaja voisi vetää perässään CyberTraileria, ja saada sitä kautta virtaa omaan autoonsa. Tarkempia speksejä on kuitenkin paha sanoa, koska vaunun pääasiallinen tapa tuottaa sähköä on sen omien aurinkopaneelien kautta. Living Vehicle ei myöskään kerro tarkasti, kuinka paljon vaunu pystyy energiaa sisuksiinsa varastoimaan kerralla, mutta siitä pitäisi löytyä “varavoimajärjestelmät”.

Suosittelemme

Ominaisuus on kuitenkin asuntovaunussa ehdottoman hieno keksintö, koska se mahdollistaa monenlaisen joustavuuden sijainnin suhteen. Perhe voisi löytää vaikka taukopaikan syrjäisiltä poluilta, jättää perävaunun niille sijoille ja lähteä tutkimaan aluetta tarkemmin pelkällä vetoautollaan. Samaan aikaan jokaiselle vaunun lämpöön jäävällä olisi edelleen käytössään täysin itsenäisesti toimivalla virralla varustettu asuintila.

CyberTrailer, kuten myös muut Living Vehicle -mallit, mahdollistaa lisäksi oman vesihuoltonsa Watergenin vesigeneraattorin kautta. Järjestelmä voi tuottaa joka päivä kymmeniä litroja puhdasta juomavettä kosteudesta ja lämpötilasta riippuen. CyberTrailerin toimitukset alkavat vuonna 2025, ja asiasta kiinnostuneet voivat liittyä jonotuslistalle sadan dollarin maksua vastaan.

LähdeCarscoops

Lue lisää