1000-heppainen Lamborghini Gallardo haastaa jo hyperautot – viritys maksaa noin 90 000 dollaria

Tuhannesta hevosvoimasta on tullut jo vähimmäisvaatimus hyperautojen eksklusiiviseen kerhoon pääsemiseksi. Näiden menopelien hinnatkin ovat useimmiten hyperluokkaa, ja miljoonan euron paremmalle puolelle osuvat hintalaput ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Vastineeksi saa tietysti huippuharvinaisen keräilykappaleen, mutta samoihin teholukemiin on mahdollista päästä myös huomattavasti edullisemmin.

Yksi vaihtoehto on turvautua virityspajojen apuun. Yli tuhannen hepan tehoja on irrotettu esimerkiksi Toyota Suprassa käytetystä legendaarisesta turbokuutosesta, joka tunnetaan 2JZ-GTE-koodinimellä. Toinen virittäjien suosikki on Lamborghini Gallardon ja Huracánin pellin alta löytyvä V10, joka on vakiona vapaasti hengittävä. Gallardon ensimmäisessä versiossa käytetystä viisilitraisesta padasta irtosi alun perin 500 hevosvoimaa, ja Huracánin 5,2-litrainen veekymppi tuottaa jo 610 pollea.

Nämä lukemat ovat kuitenkin paperia tuunattuihin Lamboihin verrattuna. Amerikkalainen Underground Racing asensi teksasilaisen omistajan keltaiseen Gallardoon Stage 3 -tasoisen virityssarjansa, joka koostuu mm. kahdesta turbosta ja JRR MoTeC -nimisen firman moottorinohjausjärjestelmästä. Vuoden 2004 superautosta irtoaa nyt 1000 heppaa, ja tämä lukema on mitattu pyöriltä. Itse moottori tuottaa siis vieläkin enemmän potkua, koska aika monta hevosta hukkuu Gallardon voimansiirtoon ja nelivetoon.

1000 hevosvoiman pyöräteho syntyy jenkkien tavallisella 93-oktaanisella bensalla. Kisapolttoaineella potkua tulee vielä 250 heppaa enemmän, ja tämäkin lukema on mitattu tietysti pyöriltä. Underground Racingin Stage 3 -paketti kustantaa 89 000 dollaria vuosien 2003-2008 Gallardoihin, ja vuosien 2009-2013 facelift-malleihin viritys maksaa 94 000 taalaa. Tämä on enemmän kuin käytetyn Lambon hinta Atlantin toisella puolella, mutta hinta-tehosuhde on silti kohdallaan uusiin hyperautoihin verrattuna.

Suosittelemme

Jos nämä teholukemat eivät riitä, Underground Racingillä on lääke tähänkin vaivaan. Race Version -niminen paketti tuottaa nimittäin 1050 pyörähevosvoimaa 93-oktaanisella bensalla ja 1500 pollea kisabensalla. Tämä paketti keventää lompakkoa 109 000 taalan verran, ja Race Versionin päivittäminen Stage 2 -tasoiseksi nostaa tehot peräti 1750 pyörähevosvoimaan kisapolttoaineella. Ja jos mikään ei riitä, Undegroundin X Version Turbo System -niminen virityssarja irrottaa veekympistä jo yli 2000 pyörähevosvoimaa kisabensalla. Tällaisen Gallardon kanssa hyperautotkin olisivat hätää kärsimässä.

LähdeCarscoops

Lue lisää