Yliopiston oppilaat rakensivat Honda Civicistä 600 hevosvoimaisen hybridin

Amerikkalaisen Clemsonin yliopiston opiskelijat saivat juuri valmiiksi ehkä viileimmän autoihin liittyvän kouluprojektin koskaan, jonka tuloksena syntyi 600 hevosvoimainen hybriditekniikkaan perustuva Honda Civic rallicross-kilpuri.

Koodinimellä Deep Orange 9 käynnistynyt projekti kokosi yhdeksäntoista opiskelijaa kahdeksi vuodeksi Clemson Internation Center for Automotive Research -laboratorioon, jossa heitä odotti Hondan sponsoroima perus Honda Civic Sedan. Projektin tavoitteena oli kehittää vähäpäästöinen korkean suorituskyvyn kilpa-auto.

Valmiin Civicin moottorista kutiteltiin remmiahtimen ja muiden viritysten avulla ulos  hulppeat 400 hevosvoimaa, ja sähkömoottorin avulla saatiin vielä 200 hevosvoimaa lisätehoa. Yhteensä siis 600 heppainen taskuraketti kiihtyy 0-100 km/h kahdessa sekunnissa, mikä on Civicille melkoisen kova luku. Civicin regeneroivat jarrut muuttavat liike-energiaa sähköksi jarrutuksissa ja hybridivoimalinjan tuoma polttoainesäästö on kokonaisuudessaan noin 30%. Rallicross-kilpuriksi kelpaavassa Civicissä on myös semi-aktiivinen alusta ja nelipyöräohjaus.

Projektin alussa Civic riisuttiin koria myöten ja ensimmäisenä sen sisään rakennettiin turvakehikko. Pyöräkoteloita suurennettiin hieman ja Civic sai aerodynaamisia osia, kuten “ilmahöylän” eteensä ja hulppean kokoisen takailmanohjaimen, sekä useampia ilmanottoaukkoja auton sivuille. Autoon ahdettiin sen verran uutta tekniikkaa, että sekä moottori- että tavaratila on nyt täpötäynnä uuden voimalinjan osia.

Auton hulppean suorituskyvyn lisäksi, täytyy myöntää, että opiskelijoilla on ollut silmää myös ulkonäölle, sillä tämä Civicci on todella upean näköinen kilpa-auto!

Aihepiirin uusimmat

Volkswagenin ensimmäinen sähköfarmari esiteltiin – ID.7 Toureriin saa myös uuden isomman akun

Täyssähköisten farmarien varsin harvalukuinen joukko täydentyy Volkswagen ID.7 Tourerilla, joka sai nyt virallisen esittelynsä. Sähköfarmari tarjoaa tähän asti tarjolla ollutta sedania enemmän kapasiteettia niin tavaratilan kuin akunkin osalta.

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Tyyliniekan uusimmat