Yli 900 hepan vuokra-auto – Hertz tarjoaa erityisiä Shelby-Mustangeja Atlantin toisella puolella

Autonvuokrausketju Hertz ja Shelby-Mustang ovat kuuluneet yhteen jo 1960-luvulta lähtien, jolloin vuokrattavana oli Hertziä varten luotu musta GT350H kultaisilla raidoilla. Nyt nämä perinteet saavat jatkoa uudesta GT500-H:sta, joka yhdistää klassisen esikuvan mukaisen tyylin hurjaan teholukemaan.

Vuoden 1966 ”Rent-a-Racer”-ohjelmasta inspiraationsa saanut kumppanuus Hertzin ja Shelby Americanin välillä kestää kolme vuotta. Sopimuksen puitteissa Hertz saa yhteensä 25 fastback-korista Shelby GT500-H:ta, joita vauhdittaa jo ”tavallisesta” GT500:sta tuttu 5,2-litrainen mekaanisesti ahdettu veekasi. Vakio-Shelbyn 770 hevosvoimaa riittäisivät varmasti useimmille, mutta vuokra-autoista on innostuttu kaivamaan esiin vieläkin enemmän potkua.

Mm. ilmanottoon ja ahtimeen tehtyjen muutosten ansiosta huipputeho on saatu nostettua peräti 912 hevosvoimaan, ja vuokra-Shelbyistä löytyy muitakin suorituskykyä kasvattavia herkkuja. Muskeliautojen alla pyörivät alumiiniset takovanteet suorituskyvyn mukaisilla renkailla, ja hiilikuituinen konepelti laskee Mustangin painoa 14 kilon verran. Autoissa on myös mm. tummennetut lasit, Shelby GT500-H -logot sekä kylkiraidat erikoismallin statuksen korostamiseksi.

25 yksilöstä 19 saa 1960-luvun esikuvan kaltaisen mustan värin kultaisilla raidoilla. Loput kuusi kunnioittavat puolestaan Shelby Americanin 60-vuotista taivalta Oxford White -ulkovärin ja kultaisten raitojen turvin. Kultateema jatkuu myös konepellin alla, koska ahtimetkin maalataan kullanvärisiksi. Yli 900 hepan Shelbyjä tarjotaan seitsemässä kaupungissa eri puolilla Yhdysvaltoja keskimäärin 399 dollarin, eli reilun 380 euron päivätaksalla. Tulevaisuuden autokeräilijöiden kannalta sopii toivoa, että mahdollisimman moni yksilö selviytyy ehjänä kolmen vuoden taipaleestaan.

Suosittelemme

Jos hieman pienempikin teholukema riittää, Hertziltä saa myös 456-heppaisella viisilitraisella vaparikasilla ryyditettyjä Shelby GT-H -malleja sekä umpi- että avokattoisena. Borlan putkistolla, kultaisilla raidoilla ja Shelbyn monilla korinosilla varustettuja kesympiä muskeleita tarjotaan useammassa toimipisteessä kuin GT500-H:ta, ja hintakin on vain 99 dollaria, eli reilut 95 euroa päivältä. Atlantin toiselle puolelle matkustavat voivat kysellä Shelbyjä Hertziltä kesäkuusta lähtien.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat