Yksi maailman nopeimmista lumiauroista on tässä – ABT Sportsline virittää farkkukorisen Audi RS 4:n yli 500-heppaiseksi

Lumesta ei ole viime aikoina ollut pulaa, ja tämä koskee Suomen lisäksi myös Keski-Eurooppaa. Erityisen pahasti lumikaaos on koetellut Alppien lähellä sijaitsevaa Etelä-Saksaa, johon kuuluu myös Allgäun alue. Nimi saattaa kuulostaa tutulta muutaman autofriikinkin korvaan, koska VW-konsernin hovivirittäjiin kuuluva ABT Sportsline pitää päämajaansa Allgäun alueeseen kuuluvassa Kemptenin kaupungissa.

Lumisissa olosuhteissa neliveto on enemmän kuin paikallaan, ja tästä aiheesta Audilta löytyy kokemusta jo kohta 40 vuoden ajalta. Rinkulamerkki on erityisen tunnettu supernopeista farmareistaan, joista tällä hetkellä on tuotannossa ainoastaan A4:n pohjalta tehty RS 4 Avant. Sitä vauhdittaa 2,9-litrainen tuplaturbo-V6, joka tuottaa tehtaan jäljiltä 450 hevosvoiman tehon ja 600 newtonmetrin maksimiväännön. Lumi pöllyää näillä voimavaroilla jo kiitettävästi, mutta ABT on päättänyt pistää vielä pykälää paremmaksi.

Kemptenissä aurataan nyt lunta ABT RS4+:ksi nimetyllä luomuksella, jossa teholukema on noussut jo seuraavalle sataluvulle. Virityspajan tehokuurin jälkeen tupla-ahdetusta V6:sta irtoaa 510 heppaa, ja maksimivääntö kirjataan 680 newtonin lukemaan. Myös nollasta sataan -kiihtyvyys on kohentunut 3,9 sekuntiin, kun vakiokuntoisella RS 4:llä kestää tässä suorituksessa 0,2 sekuntia pidempään. Lisärahalla saatavissa on vielä astetta tulisempi virityssarja, jonka myötä huipputeho nousee peräti 530 hevosvoimaan.

Myös ajettavuutta on kohennettu korkeussäädettävän alustasarjan ja uusien kallistuksenvaimentimien avulla. Madallettu alusta tekee hyvää ulkonäöllekin, mutta talvikelillä ABT:n RS 4:n etupuskuri taitaa toimia otsikon mukaisesti lähinnä lumiaurana. Ulkoasua on kohennettu myös kiiltävän mustilla 20-tuumaisilla vanteilla, ympäri autoa sirotelluilla logoilla ja mallimerkinnöillä, hiilikuituosista koostuvalla suhteellisen hillityllä aerodynamiikkapaketilla sekä samaa materiaalia matkivilla putkenpäillä, joita on yhteensä neljä.

Suosittelemme

Sisätiloissa on puolestaan mm. ABT:n logolla varustettu starttinappula sekä vaihdekepin nuppi, ja sisään astuttaessa kuskia tervehtii maahan heijastuva RS4+-logo. Tuunattu sporttifarmari jää harvinaiseksi näyksi, koska sitä tehdään vain 50 yksilön erä. Kiinnostuneet näkevät auton ensimmäistä kertaa luonnossa maaliskuun alussa ovensa avaavassa Geneven autonäyttelyssä. Siellä esiteltävä RS4+ ei ole kuvissa näkyvän auton kaltainen Misano Red -punainen, vaan sävyksi on valittu vielä paremmin harmaasta massasta erottuva Viper Green.

LähdeCarscoops

Lue lisää