Vuoden Auto Suomessa 2017 voittaja on Volvo

Auto- ja liikennetoimittajat ry. valitsi merkittävimmän uuden automallin ja tiukasta finaalista voittajaksi selviytyi Volvo S90/V90.

Tuomaristo koostui 122 autotoimittajasta, joista 59 osallistui äänestyksen molemmille kierroksille. Ensimmäisellä kierroksella oli mukana kaikki marraskuu 2015 – lokakuu 2016 välillä Suomessa myyntiin tulleet autot, joihin tuomaristo tutustui Malmin lentokentällä. Toiselle, eli finaalikierrokselle tuomaristo valikoi kuusi autoa ja tässä voittajakuusikon järjestys ja pisteet:

  1. Volvo S90/V90 – 169
  2. Seat Ateca – 166
  3. Mercedes-Benz E-sarja – 160
  4. Alfa Romeo Giulia – 143
  5. Kia Niro – 135
  6. Peugeot 3008 – 112

Tärkein kriteeri Vuoden Autoa valittaessa oli rahalle saatava vastine, mutta myös tekniset innovaatiot, ajettavuus, tilat ja turvallisuus painoivat vaakakupissa.

Tuomaristo kuvaili voittajaa seuraavasti: “Volvon uusi 90-sarja jatkaa vahvasti merkin vakiintuneita, hienoja perinteitä. Se on tyylikäs, moderni auto, jossa ajettavuus, matkustusmukavuus ja turvavarusteet ovat huippuluokkaa.”

 

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat