Vuoden 2019 Mazda MX-5 on saamassa vuotaneen dokumentin mukaan tehonlisäyksen

Mazda MX-5 on legendaarinen kaksipaikkainen pikkusportti, joka saa sekä kuljettajan että ohikulkijoiden suupielet kääntymään ylöspäin. Ensimmäisen sukupolven MX-5 valmistui Hiroshiman tehtaalta vuonna 1989 ja uusin sukupolvi on jo neljäs urheiluauton historiassa.

Uusimman Mazda MX-5 RF-mallin tunnistettavimpana uutuutena on Targa-tyyppinen kattoratkaisu, missä pään yläpuolella oleva katonpalanen siirtyy sähköisesti selän taakse jäävän katon alle.

Mazda MX-5 RF

Tulossa olevan 2019 -mallin kohdalla ei tehonlisäyksestä ole juuri hiiskuttu, mutta äskettäin julkisuuteen vuotaneen dokumentin mukaan, tuleva MX-5 on saamassa 26 hevosvoiman tehonlisäyksen, mikä nostaa tehot 155 hevosvoimasta 181 hevosvoimaan. Samalla myös moottorin vääntölukemat tulevat kasvamaan.

Tehonlisäys perustuu dokumentin mukaan useimpiin Skyactiv-G 2.0 moottoriin tehtyihin parannuksiin, kuten uusiin ultra-kevyisiin mäntiin, kevennettyihin kiertokankiin ja uudelleen tasapainotettuun kampiakseliin, minkä ansiosta moottori pystyy nyt myös korkeampaan kierrosnopeuteen. Myös imu- ja pakosarjaa on uusittu, ja jälkimmäisen seurauksena uudessä MX-5:ssä saattaa olla myös paremmat äänet.

View post on imgur.com

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat