Vuoden 2019 Mazda MX-5 on saamassa vuotaneen dokumentin mukaan tehonlisäyksen

Mazda MX-5 on legendaarinen kaksipaikkainen pikkusportti, joka saa sekä kuljettajan että ohikulkijoiden suupielet kääntymään ylöspäin. Ensimmäisen sukupolven MX-5 valmistui Hiroshiman tehtaalta vuonna 1989 ja uusin sukupolvi on jo neljäs urheiluauton historiassa.

Uusimman Mazda MX-5 RF-mallin tunnistettavimpana uutuutena on Targa-tyyppinen kattoratkaisu, missä pään yläpuolella oleva katonpalanen siirtyy sähköisesti selän taakse jäävän katon alle.

Mazda MX-5 RF

Tulossa olevan 2019 -mallin kohdalla ei tehonlisäyksestä ole juuri hiiskuttu, mutta äskettäin julkisuuteen vuotaneen dokumentin mukaan, tuleva MX-5 on saamassa 26 hevosvoiman tehonlisäyksen, mikä nostaa tehot 155 hevosvoimasta 181 hevosvoimaan. Samalla myös moottorin vääntölukemat tulevat kasvamaan.

Tehonlisäys perustuu dokumentin mukaan useimpiin Skyactiv-G 2.0 moottoriin tehtyihin parannuksiin, kuten uusiin ultra-kevyisiin mäntiin, kevennettyihin kiertokankiin ja uudelleen tasapainotettuun kampiakseliin, minkä ansiosta moottori pystyy nyt myös korkeampaan kierrosnopeuteen. Myös imu- ja pakosarjaa on uusittu, ja jälkimmäisen seurauksena uudessä MX-5:ssä saattaa olla myös paremmat äänet.

View post on imgur.com

Lue lisää