Vuoden 2017 uusi keskivertoauto on valkoinen automaattivaihteinen katumaasturi

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan katumaasturit ovat tällä hetkellä Euroopassa eniten kasvava autosegmentti.

Viime vuonna 23 prosenttia EU-maissa ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli katumaastureita. Sama meno jatkuu ja Suomessakin tänä vuonna rekisteröidyistä autoista hieman yli neljännes on ollut katumaastureita ja osuus uusista henkilöautoista on kasvanut viime vuoden 23 prosentista 26 prosenttiin.

Lähes puolet katumaastureista on keskikokoisia ja noin kolmannes pieniä katumaastureita. Samaan aikaan B- ja C-segmentin sekä tila-autojen kysyntä on hieman pienentynyt. Ensi vuonna käynnistyvän romutuspalkkiokampanjan ennakoidaan lisäävän eniten A-C-segmentin autojen ja pienten katumaasturien kysyntää.

Automaattivaihteet ovat yleistyneet selvästi henkilöautokannassa. Tammi-syyskuussa ensirekisteröidyistä autoista enää hieman yli kolmannes oli manuaalivaihteisia. Vielä vuonna 2010 lähes kaksi kolmasosaa uusista autoista oli manuaalivaihteisia.

Valkoinen on edelleen suosituin ja harmaa toiseksi suosituin auton väri. Hieman yli 26 prosenttia tänä vuonna rekisteröidyistä uusista henkilöautoista on valkoisia ja noin 22 prosenttia harmaita. Valkoisen ja harmaan värin suosio on kasvanut hieman viime vuoteen nähden.

Lue lisää