Vuoden 1911 Fiat S76 on pelottava ilmestys – katso miten 28,4 litrainen kone käy

Fiat S76 oli vuonna 1911 maailman nopein auto. Tämä “Torinon peto” löi kaikki silloiset ennätykset, eikä ihme, sillä se on varustettu järkälemäisellä 28,4 litran moottorilla.

Auton moottorista irtoaa 290 hevosvoimaa, mikä oli tuohon aikaa käsittämätön määrä. Auton maksiminopeus on peräti 290 km/h, mikä on auton olemusta tarkastellessa lähinnä pelottava luku. Vuonna 1912 tämä kuitenkin saavutettiin ja Fiat S76 kirjasi nopeusennätyksen suvereenisti.

Fiat S76:n käyntiääni on käsittämätön. Se on kuin yhtä räjähdystä. Helvetillisestä paukkeesta huolimatta, videolla nähtävien koeajajien ilmeet ovat näkemisen arvoiset. Voiko automiehellä olla tämän hauskempaa hetkeä!

Auton päästöjen suuruudesta ei ole aavistustakaan, mutta se on selvää, että ministeri Berner haluaisi tästä hyvät rahat, jos tällä ajettaisiin Suomessa.

Facebook-video S76:n koeajosta

Aiemmin kuvattu video, jossa autoa herätellään henkiin vuosien seisonnan jälkeen.

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat