Volvo ei halua luopua farmariautoista – tulossa sähköfarkku

Tuskin on toista autonvalmistajaa, johon farmarimalli yhdistettäisiin yhtä voimakkaasti.

Mercedes on liittynyt autonvalmistajien ”tapporalliin”, jonka kerrotaan myös saksalaisvalmistajan osalta johtavan kaikkien farmari- ja shooting brake -mallien eliminointiin. Farkuista tulee nykytrendien riivaaman automallikadon viimeisimmät uhrit, mutta valoa on vielä tunnelin päässä, sillä kaikki valmistajat eivät vielä ole valmiita luopumaan perinteisistä perhekuljettimistaan.

Kuva: Volvo.

Yksi näistä linnakkeista on ”kartanoautojen maassa” Ruotsissa, jossa Volvo kaikesta pääteleen hioo suunnitelmiaan tuoda sähköinen farmarimalli markkinoille. Volvon analytiikkapomo Warren Davidson on nimittäin paljastanut, että he eivät kuulu niihin yrityksiin, joka päättävät hylätä maineikkaan perintönsä. Davidson lisäsi, että vaikka “katumaasturit ovat meille erittäin tärkeitä, ne eivät ole ainoa osa toimintaamme.”

Volvon strategia- ja ohjelmahallinnan johtaja Erik Severinson yhtyi Davidsonin mietteisiin todeten, että “Jotkut kilpailijoistamme ovat siirtyneet pois tämänkaltaisista autoista, mutta näemme segmentille edelleen vahvat markkinat.” Hän lisäsi, että Volvo on kuuluisa farmariautoistaan, vaikka eurooppalaiset ovat ainoat ihmiset, jotka todella ostavat niitä.

Suhteellisen rajallisista markkinoista huolimatta tulevaisuuden farkuista on jo olemassa vahvoja signaaleita. Toistaiseksi Davidson vihjailee suunnitelmista hieman mystisesti toteamalla, että on asiasta todella innoissaan, vaikka ei vielä kerrokaan tarkkoja yksityiskohtia tulevasta.

Tämä kaikki vihjailee sitä todennäköisyyttä, että Volvolta on tulossa sähköinen farmarimalli. Kyseinen malli oletettavasti kilpailee Audi A6 e-tron Avantin kanssa, jonka odotetaan saapuvan pian sedanin jälkeen. Vaikka tämä jääkin nähtäväksi, näyttää nyt jo siltä, että Geelyn alustaratkaisujen mahdollistama joustavuus ja tuotantoedut antavat Volvolle mahdollisuuden pitää farkut mallistossaan myös tulevaisuudessa. Tästäkin huolimatta ilmaan jää leijumaan enemmän kysymyksiä, kuin vastauksia.

Kuva: Volvo.

Lue lisää