Volkswagen lähtee mukaan sähköautojen hintasotaan – 20 000 euron uutuudesta julkaistiin ensimmäinen tiiserikuva

Moni eurooppalainen autonvalmistaja on huolissaan Kiinasta vyöryvistä edullisista sähköautoista, joiden heittämään hintahaasteeseen ei ole helppoa vastata. Volkswagen ei kuitenkaan pelkää kilpailua, vaan lähtee kamppailuun täysillä mukaan.

VW on tuomassa markkinoille myös 25 000 euron hintaluokkaan sijoittuvan ID.2:n tuotantoversion, jota enteilevän tutkielman esittelyn yhteydessä vihjattiin vieläkin edullisemman sähköauton saapumisesta myyntiin hieman myöhemmin. Sittemmin 20 000 euron tavoitehintaisen tulokkaan kannattavuutta alettiin epäillä, ja Volkswagen ehti aloittaa jo yhteistyöneuvottelut Renaultin kanssa kustannusten säästämiseksi.

VW ID.2 All -konseptiauto
Kuva: Volkswagen

Nuo keskustelut päättyivät kuitenkin äskettäin VW:n aloitteesta, ja nyt saksalaismerkki kertoi viimeisimmät uutiset asian tiimoilta. Volkswagenin johto on kuulemma näyttänyt vihreää valoa saksalaismerkin omalle aloitustason sähköautoprojektille, jonka saapumista markkinoille odotetaan vuodeksi 2027. Samassa yhteydessä vahvistettiin, että hintataso säilyy jo aiemmin tavoitellussa 20 000 eurossa lähtötaksojen osalta.

VW julkaisi uutisen yhteydessä myös ensimmäisen tiiserikuvan edullisesta sähkötulokkaasta. Euroopan markkinoille tarkoitettu sähköpikkuinen on sivuprofiililtaan kuin sekoitus aiemmin tarjolla ollutta e-Upia ja isompaa ID.3:a, eli autossa näyttäisi yhdistyvän varsin pyöreä kattolinja pystyyn perään ja lyhyeen nokkaan. Lokasuojankaarten pullistuksia on ainakin tiiserikuvassa korostettu ID.2-tutkielman malliin, mutta parempi käsitys muodoista saadaan vasta tulevaisuudessa kun uutuudesta julkaistaan muitakin kuvia.

Volkswagenin edullisin sähköauto
Kuva: Volkswagen

Koko VW-konsernia luotsaavan Oliver Blumen mukaan jo useat sukupolvet yhdistävät konsernin brändit ensimmäiseen autoonsa ja edulliseen liikkumiseen, joten näistä perinteistä aiotaan pitää kiinni jatkossakin. Lisäksi Blume totesi kuin piikkinä kiinalaismerkkien suuntaan, että kyse on nimenomaan Euroopasta tulevasta edullisesta sähköllä liikkumisesta eurooppalaisille.

Volkswagen-merkin toimitusjohtaja Thomas Schäfer täydensi puolestaan, että sähköautojen yleistyminen vaatii tarjontaa myös aloitustason hintasegmenttiin. Houkuttelevasta hinnasta huolimatta VW aikoo kuulemma luoda tämän segmentin standardit teknologian, muotoilun, laadun ja asiakaskokemuksen osalta, joten jäämme odottelemaan projektin kehitystyön etenemistä.

LähdeCarscoops

Lue lisää