Volkswagen esittelee uuden California-matkailumallin

Ensimmäistä kertaa VW California on hybridi, ja samalla valmistajansa seuraavan sukupolven asuntoauto.

Kuva: Volkswagen.

Yhdessä Westfalian kanssa kehitetty California Camper -asuntoauto näki päivänvalon 35 vuotta sitten, ja nyt Volkswagen on suunnittelemassa uutta California Concept -matkailuautoa. Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla esitellyssä mallissa on plug-in hybridivoimansiirto ja kaksi liukuovea.

Koska kyseessä on vasta konseptiajoneuvo, VW ei tarjoa paljon yksityiskohtia voimansiirrosta, mutta ainakin T7 Multivanissa eHybrid-järjestelmä yhdistää 1,4-litraisen nelisylinterisen moottorin sähkömoottoriin tuottaen yhteensä 215 heppaa.

Todellinen syy olla innoissaan voimansiirrosta piilee siinä, että ladattava hybridijärjestelmä sopii ihanteellisesti retkeilyyn. Volkswagen väittää, että sisäänrakennetut litiumioniakut tarjoavat California Conceptille “melkein täysin autonomisen 12 voltin virtalähteen, mikä auttaa sinua leiriytymään pidempään”.

Kuten kaikissa California-matkailuautoissa vuodesta 1988 lähtien, tämänkin konseptimallin päälle aukeaa kankainen telttaosa. Sen runkorakenteet on valmistettu alumiinista, ja se voidaan laskea tai nostaa tabletin avulla, joka ohjaa kaikkea retkeilyyn liittyvää elektroniikkaa. Kaiken lisäksi rakennelma voidaan kääntää halutessa televisioksi ennen nukkumaanmenoa!

Kuva: Volkswagen.

Todellinen uutuus California Conceptin suunnittelussa on, että siinä on nyt kaksi liukuovea. Moinen ei ehkä kuulosta isolta jutulta, mutta historiallisesti mallilla on ollut vain yksi liukuovi. Syynä tähän on keittiö, joka sijaitsee matkailuauton vasemmalla puolella.

Suosittelemme

Kuva: Volkswagen.

Ruoanlaittovälineet ovat edelleen luonnollisesti saatavilla, mutta liu’uttamalla ovea vain hieman taaksepäin VW on onnistunut luomaan riittävän suuren aukon, josta ihmiset pääsevät sisään ja ulos autoon. Oven vieressä sijaitseva uudistettu keittiö mahdollistaa, että leiriläiset voivat kokata myös ulkoa käsin. Lisäksi jääkaappiinkin pääsee käsiksi myös ulkopuolelta. Se on kätevää niin leirintäalueella kuin kauppareissullakin, sillä kylmänä säilyvä ruoka voidaan laittaa suoraan ostoskärrystä jääkaappiin.

Koska California Conceptin voi nyt avata molemmilta puolilta, VW on päättänyt varustaa sen kahdella auringonvarjolla. Oikealla puolella on kolmion muotoinen aurinkosuoja, kun taas vasemmalla puolelta löytyy suurempi neliömäinen markiisi, joka suojaa ruokaa, sekä kokkia paahtavalta auringolta ruoanlaiton aikana.

Etuistuimet kääntyvät 180-astetta luodakseen olo- ja ruokailuhuoneen pakettiautoon, jos sää ei ole ihanteellinen syödä ulkona. Samaan aikaan takapenkki taittuu alas sängyksi. Koska ovia on nyt kaksi, vasemmalla puolella nukkuvien ei myöskään tarvitse ryömiä sänkytovereidensa yli päästäkseen ulos. Kätevää!

Kuva: Volkswagen.

Kaiken tämän lisäksi kaksoisliukuovet helpottavat Volkkarin muuntamista myös oikealta puolelta ajettavaksi. Luonnollisesti ovilla on etunsa myös leirintäalueen ulkopuolella, sillä ne tarjoavat matkustajille enemmän tapoja astua sisään ja poistua pakettiautosta – riippumatta kummalla puolella tietä maassa ajetaan.

Volkswagen kertoo, että California Concept olisi tarkoitus lanseerata mallivuodelle 2024. Sen lisäksi, että se on saatavana eHybrid PHEV -järjestelmän kanssa, sen on tarkoitus olla saatavilla myös T7:n bensa- ja dieselmoottoreilla.

Kuva: Volkswagen.
LähdeCarscoops

Lue lisää