Voimanpuute ei vaivaa tätä Audia – uudessa ABT RS7-R:ssä on 740 heppaa ja 920 newtonin vääntö

Audi esitteli uusimman sukupolven RS 6:n ja RS 7:n viime syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Ne ovat ehtineet jo tuning-pajojen kynsiinkin, ja nyt vuorossa on VW-konsernin hovivirittäjä ABT Sportslinen tulkinta luiskaperäisen RS 7 Sportbackin pohjalta.

ABT ehti julkaista jo tammikuussa RS 7:ään tarkoitetun 22-tuumaisen vannepaketin ja auton nelilitraisesta tuplaturbokasista 700 hevosvoimaa sekä 880 newtonmetriä loihtivan moottorinohjaussoftan. Nyt julkisuuteen tuotiin RS7-R:ksi nimetty luomus, jossa on menty vielä pykälää tai paria pidemmälle. Tässä autossa pannusta kutitetaan peräti 740 heppaa ja 920 newtonia, ja vanteetkin ovat aiempaa näyttävämmät. Niiden koko on kuitenkin pysynyt ennallaan 22 tuumassa.

Lisäksi auton etupuskuria koristaa koko joukko erilaisia spoilereita ja lippoja, joita on vielä höystetty oranssinpunaisella tehostevärillä vanteiden sisäreunojen tavoin huomion maksimoimiseksi. Sivuhelmojen kulmissakin on omat lisäpalikkansa, joiden tyyli saa jatkoa takadiffuusorin päälle liimatuista osista. Myös diffuusorista löytyy reilusti oranssinpunaisia raitoja, ja ovaalit tuplaputkenpäät on korvattu neljällä ulostulolla.

Lisäksi sähköisesti kohoava takaspoileri on saanut ylleen pienen lipan, joka on hiilikuitua korin muiden lisäpalikoiden tavoin. Kuvissa esiintyvä auto on tehty  sähköformuloissa kisaavalle Daniel Abtille, ja tämän RS7-R:n erikoispiirteisiin kuuluvat korin näyttävän teippauksen ohella monet punaoranssit tehosteet. Lisäksi Audin keskikonsoliin on kaiverrettu ”Handcrafted for Daniel Abt” -teksti.

Suosittelemme

ABT aikoo valmistaa RS7-R:stä yhteensä 125 kappaleen erän. Moottorin ja korin lisäksi myös alustaa peukaloidaan coilovereilla sekä vakiota jämäkämmillä kallistuksenvaimentimilla, kun taas sisustaan tulee mm. hiilikuitua ja nahkaa yhdistelevä ratti sekä RS7-R-logot penkkeihin. Takuustakaan ei tarvitse huolehtia, koska ABT lupaa sen kestävän kaksi vuotta tehdastuotteen tavoin.

Lue lisää