Voimakkaasti sähköistyvä Volvo on kotimaan lataushybridien ykkönen

Volvon automallisto sähköistyy vauhdilla, sillä autonvalmistajan ilmoituksen mukaan, kaikki vuonna 2019 ja siitä eteenpäin esiteltävät uudet Volvo-autot tulevat sisältämään sähkömoottorin. Vauhti on kova ja Volvon laaja lataushybridimallisto on jo nyt ottanut selkeän markkinajohtajan aseman Suomessa.

Suomessa rekisteröitiin viime vuonna 4908 uutta lataushybridiä. Tästä joukosta Volvoja oli 1945 kappaletta, eli Volvo markkina-osuus lataushybrideistä on peräti 39,6 prosenttia. Osuus on tuplaantunut edellisvuoden kahdestakymmenesta prosentista. Kun kaikki ladattavat sähköllä kulkevat autot otetaan huomioon, eli lataushybridit ja täyssähköautot, Volvon markkinaosuus viime vuoden rekisteröinneistä on 34,2 prosenttia.

Ylivoimaisesti suosituin sähköllä ajettavissa oleva auto Suomessa on Volvo XC60. Vuonna 2018 rekisteröitiin 1423 kpl XC60 T8 -mallia. Jo ennen XC60 -mallin tuloa Volvolla oli 90-sarjassaan peräti kolme lataushybridiä – S90, V90 ja XC90. Nyt 60 -sarjaan tulee lataushybridit sekä V60- että S60 -malleihin ja myöhemmin hybridimallisto täydentyy vielä XC40 -mallilla.

– Elämme mielenkiintoista kehitysvaihetta. Ihmiset vaativat yhä enemmän sähköistettyjä autoja ja pyrimme vastaamaan asiakkaidemme nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin, kertoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Volvo esittelee mallistossaan laajan valikoiman plug-in-hybridejä ja kevythybridejä, sekä lanseeraa neljä täyssähköautoa vuoteen 2021 mennessä. Ensimmäiset kevythybridit nähdään tänä keväänä, jonka jälkeen niitä tuodaan koko Volvo -mallistoon seuraavan kahden vuoden aikana, bensiini- ja dieselmoottoreilla.

– Volvo on ilmoittanut, että se aikoo myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Silloin 50 prosenttia Volvo Carsin myynnistä on täyssähköautoja, Ahlstedt toteaa.

Suosittelemme

Ilmoitus alleviivaa Volvon sitoutumista ympäristövaikutusten pienentämiseen ja kaupunkien ilman puhdistamiseen. Volvo keskittyy vähentämään tuotteidensa ja toimintojensa hiilipäästöjä ja pyrkii ilmastoneutraaliin tuotantotoimintaan vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää