Video: tuhannet Dieselgate-volkkarit lojuvat hylätyn stadionin parkkipaikalla

Tuhannet päästöhuijauksessa kärähtäneet ja takaisinostetut Volkswagenit lojuvat tällä hetkellä Pontiacin kaupungissa, Michiganin osavaltiossa, Yhdysvalloissa.

Vaikka Pontiac Silverdome -stadioni ei ole ollut useampaan vuoteen käytössä ja odottaa tällä hetkellä purkutuomiota, kaupunkilaiset eivät ole innoissaan tontilla lojuvista volkkareista. Tuhansista autoista voi ennemmin tai myöhemmin liueta haitallisia aineita maaperään ja eivät perusvolkkarit eritoten korista maisemaakaan.

Stadionin omistajasta, Triple Investment Group:sta, on The Oakland Press -lehden mukaan tehty jo kuusi ilmoitusta, joissa vedotaan useampiin rakennus- ja turvallisuusmääräysten, sekä kaupungin järjestyssääntöjen rikkomiseen.

Autot ovat peräisin asiakkailta, joilta VW on ostanut ne takaisin, koska niihin oli VW:n toimesta asennettu päästötestejä huijaava laite ja niiden päästöt ovat ilmoitettua moninkertaiset. Yhteensä 475 000 Volkswagen 2.0 TDI -automallin omistajaa (Yhdysvalloissa) on oikeutettu myymään päästöhuijausautonsa takaisin VW:lle, joten stadionin parkkipaikka ei tule riittämään alkuunkaan.

Lue lisää